Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Završeno Idejno rješenje za pješačku stazu od crkve Sv. Roka do Lepetana

Staza je projektovana sa južne (donje) strane magistrale uz more, sjeverno od crkve Sveti Roko do naselja tivatskog naselja Lepatane

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je dobilo saglasnost Glavnog gradskog ahitekte iz Tivta na Idejno rješenje za izgradnju pješačke staze neposredno uz magistralni put Tivat – Lepetane u dužini 2,3 km, saopštili su.

“Staza je projektovana sa južne (donje) strane magistrale uz more, sjeverno od crkve Sveti Roko do naselja tivatskog naselja Lepatane. Projektnim zadatkom je predviđeno da se teren na pojedinim dijelovima proširi od 1,5-2 metra sanacijom potpornih zidova, ne remeteći postojeću liniju obale.

Radovi treba da obuhvate popločavanje staze uobičajenim materijalima za trotoare i šetališta (prefabrikovani betonski elementi ili kamene ploče), javnu rasvjetu u LED tehnologiji, atmosferske odvode i adekvatnu infrastrukturnu opremljenost šetališta (parkovske klupe, korpe za otpatke, zaštitnu ogradu, info table).

Obaveza projektanta je bila da prije pristupanja izradi Idejnog rješenja i Glavnog projekta uradi geodetski i batimetrijski snimak postojećeg stanja terena i podmorja”, navodi se u saopštenju.

Trenutno je, dodaju, u toku izrada Glavnog projekta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve