Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Završen sastanak u Vladi: Radnici Željezare uputili se ka Ambasadi Turske

Radnici više ne mogu da čekaju, zato tražimo da se država uključi u rješavanje problema, odnosno preuzme fabriku, pošto je prodala Turcima

Radnici nikšićke Željezare “Toščelik” okupili su se danas ispred Vlade Crne Gore kako bi zatražili prijem kod premijera Dritana Abazovića povodom najave rukovodstva fabrike da će otpustiti 229 radnika.

Nakon prijema kod premijera Abazovića i ministra finansija Aleksandra Damjanovića, radnici Željezare uputili su se ka Ambasadi Turske u Podgorici.

Prema saznanjima Pobjede, zatražiće i prijem u Ambasadi.

Oni već 15-ak dana protestuju zbog najavljenih otkaza, tražeći od Vlade Crne Gore da u dogovoru sa turskim vlasnicima nađu rješenje kako bi se nastavio rad.

– Radnici više ne mogu da čekaju, zato tražimo da se država uključi u rješavanje problema, odnosno preuzme fabriku, pošto je prodala Turcima. Oni sada prodaju fabriku, rekli su cijenu, znamo da država može da je kupi i da ovi radnici napokon počnu da rade, a ne da idu po ulicama – kazao je član pregovaračkog tima radnika Željezare Ivan Vujović dodajući da ako se ova situacija ne pokrene sa mrtve tačke, od utorka radikalizuju proteste.

 

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve