Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Zašto su 20.000 DOLARA iz SINGAPURA male pare: Mickey Surprise Spajić u epizodi – Igram na sreću, to mi je ZAKON

Prema našim informacijama novo iznenađenje Mickeya biće novi ''Zakon o igrama na sreću'' koji može biti objašnjenje zašto je ekonomski mag, finansijski vunderkind, svjetski ekspert iz naših Pljevalja, ostavio u Singapuru platu od 20.000 dolara i došao da za mizernu ministarsku platu ''vaskrsne posrnulu otadžbinu''.

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Mickey Spajć priprema još jedno veliko iznenađenje, kako za Vladu u kojoj ministruje tako i za vladajuću većinu, to jest manjinu.

Prema našim informacijama novo iznenađenje Mickeya, koji je odavno opravdao nadimak ”Surprise”, biće novi „Zakon o igrama na sreću“ koji može biti objašnjenje zašto je ekonomski mag, finansijski vunderkind, svjetski ekspert iz naših Pljevalja, ostavio u Singapuru platu od 20.000 dolara i došao da za mizernu ministarsku platu „vaskrsne posrnulu otadžbinu“.

Naime, Mickey je u bratskom Beogradu pronašao  eksperte za pisanje novog „Zakona o igrama na sreću“ pod vođstvom kolege po resoru srbijanskog ministra finansija Siniše Malog. Javna je tajna da ovaj vispreni i kontraverzni ministar (mislimo na Malog – nap. a.) za koga se vezuju mnoge afere u Srbiji, već dugo vremena spiritus movens vrtoglave ekspanzije kladionica Mozzart, sa kojima ama „baš nikakve veze nema Andrej Brat Vučić“.

Koju je kladionicu po modelu Siniše Malog odabrao Mickey da bude njen Guru i da je sa novim zakonom „pogura“, možemo samo da nagađamo. Možda je to baš Mozzart. Jer, zašto bi se koncept igara i sastav igrača mijenjao kad tim pobjeđuje.

Zli jezici kažu da je on baš zbog ovog svog lično značajnog projekta iz svog resora i uklonio moguće stručne oponente Aleksandra Damjanovića i Milu Kasalicu.

Naročito Damjanovića koji je u ovoj sferi iskusan igrač i lobista.

Nacrt zakona koji je sastavila prethodna vlada u februaru ove godine je dat na javnu raspravu kako se ne bi izgubila Češka donacija od 1.000.000 eura. Vjerovalo se da će transparentnost biti jedna od glavnih prednosti  pisanja i donošenja ovog zakona. Vjerovalo se i da će se znati ko je u radnoj grupi za izradu novog Nacrta jer je prethodni ocijenjen kao potpuno loš. Vjerovalo se i da će se otvoriti nekoliko debata koje bi argumentovano uobličavali Nacrt ka najboljem mogućem prijedlogu zakona.

Međutim, sve je bilo obavijeno velom tajnosti. Vjerovatno zbog neprikosnovenih  eksperata i težačkih trudbenika koji su na njemu radili. Druge opcije su slabije moguće.

Ali da ne trčimo pred rudu! Prvo treba sačekati i vidjeti hoće li Mickey Surprise novi tekst Nacrta zakona o igrama na sreću staviti na uvid stručnoj javnosti ili će se zakon, po već viđenom modelu, samo jednog dana konspirativno, tek onako, pojaviti u skupštini, na izglasavanje. Za dobro svih nas, a naročito Mickeya.

Koji crni Singapur, kojih crnih 20. 000 dolara…

Zaključak je jednostavan!

Mickey nastavlja da se dobro zabavlja svojim eksperimentima, ubjeđujući sve nas da smo sa njim izvukli SEDMICU NA LOTOU.

Nek nam je sa srećom!

NAPOMENA: Portal Aktuelno je objavljivanjem tekstova u više navrata upućivao SDT na očigledne nezakonske radnje koje su se odvijale pred očima crnogorske javnosti u odnosu na predsjednika Opštine Budva Marka Carevića, učinak i spletkarenja ministarke Olivere Injac, Upravu za katastar, mitropolita Joanikija i pedofiliju, divlju gradnju i prisvajanje imovine od strane Srpske pravoslavne crkve, premijerove apoteke i konflikt interesa…ukazivali smo da mnogo štošta nije u redu. Sada to činimo i za novi Zakon o igrama na sreću.

Samo da ne bude poslije da nijesmo rekli.

Željko Vukmirović

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

8 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Milana
28.11.2021-11:53 11:53

Bravo za tekst!

Milana
28.11.2021-11:53 11:53

Bravo za tekst!

Рођак
28.11.2021-14:32 14:32

А нема твог поштења Вукмировић у свијет! Кад си тако ревносан што не писа о шверцу цигара, лименци, петљи ауто пута, рамаду, т-ком-у, брану Гвозденовића, абу Дабију…. Поштеди нас твог поштења. Што се тиче мицкеја појма немам све је могуће, само не видим како је могао да га угтиси Саша Дамјановић у вези закона о игри на срећу са позиције шефа управе царина и пореза?! Што је могао тад може и сад.

gagi
28.11.2021-17:22 17:22
Reply to  Рођак

O bate tebe neko strasno nategnu te branis ovog apstola Mickea,nije to dobro za tlak,moze srcka da strada rodjo,opa mala bosonoga,fali li ti jos onoga.

MB_MNE
28.11.2021-20:27 20:27
Reply to  Рођак

@Rodjak:
Od sverca cigara , nafte i kojecega je sahradjen hram crkve srbije u podgorici, a u njemu lezi amfilohije. Sta imate protiv sverca cigara, kad ste profitirali sa gradnjom hrama?

gagi
28.11.2021-17:20 17:20

A koje zalosno SDT oni sluze samo za “sutiranje”svaka susa i marusa po njima pljuje,nego da jedan dan ovom apostolu iz okoline Pljevalja ovo sve “ne izadje na nos”no on je takav nesoj da ce preko noci pobjeci iz Crne Gore u “njegocu serbiju”smet nevaljali.

Rovca
28.11.2021-18:28 18:28

Coek je mlad, vaspitan obrazovan,nekoruptivan I zna svoj poso. Mjesto daga falite viga kudite.

Tvoji
28.11.2021-18:41 18:41

Gagi@ komentari ukazuju da nijesi zdrav. Ima na Cetinje dobrih doktora pa se obrni za pomoc. A ako ti nepomožu nađi dobrog travara u Šumadiju.