Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Zapošljavanje Radovića: ToMontenegro prihvatio prekršajnu odgovornost

Hoće li v.d. direktor ToMontenegra Saša Radović vratiti otpremninu Budvanskoj rivijeri ili prekinuti radni odnos u nacionalnoj avio-kompaniji znaće se do 16. marta. To je rok koji je inspekcija rada ostavila ToMontenegru da ukloni nezakonitosti nastale pri zapošljavanju Radovića

ToMontenegro je prihvatio prekršajnu odgovornost za nezakonito zapošljavanje v.d. direktora Saše Radovića, potvrđeno je Televiziji Crne Gore u Upravi za inspekcijske poslove. Kompanija će zbog toga platiti hiljadu eura kazne, a predsjednik Odbora direktora stotinu eura. Inspekcija je naložila ToMontenegru da u roku od deset dana otkloni nepravilnost u postupku zasnivanja radnog odnosa s Radovićem. To znači da bi Radović morao dobiti otkaz ili vratiti 76 hiljada eura otpremnine Budvanskoj rivijeri.

Hoće li v.d. direktor ToMontenegra Saša Radović vratiti otpremninu Budvanskoj rivijeri ili prekinuti radni odnos u nacionalnoj avio-kompaniji znaće se do 16. marta. To je rok koji je inspekcija rada ostavila ToMontenegru da ukloni nezakonitosti nastale pri zapošljavanju Radovića.

“Subjekt nadzora je prihvatio odgovornost za učinjeni prekršaj iz člana 21, stav 6 Zakona o radu u vezi sazasnivanjem radnog odnosa sa Sašom Radovićem. Za taj prekršaj predviđena je novčana kazna od 1.000 eura za pravno lice i 100 eura za odgovorno lice što su dužni da plate”, kazao je za TVCG Srđan Simović.

Pred kompanijom su, kaže Simović, tri rješenja.

“ToMontenegro može otkloniti nepravilnost tako što će otkaziti ugovor o radu sa Radovićem. Ukoliko on vrati otpremninu koju je primio od Budvanske rivijere smatraće moda je nepravilnost otklonjena. Isto tako Radović može dati ostavku”, istakao je on.

Otpremninu od 76.000 eura Radović je uzeo 2021, nakon čega pet godina nije imaopravo da se zaposli u državnoj upravi. Juče je za TVCG kazao da će on i ToMontenegrou zakonskom roku otkloniti utvrđene nepravilnosti, ne precizirajući kako.

Poručio je i da će se žaliti na rješenje inspekcije jer se, kako tvrdi, zakonito zaposlio u To Montenegru. Međutim, u inspekciji kažu da mu žalba neće punopomoći.

“ToMontenegro ima pravo da izjavi žalbeno rješenje, ali žalba sama ne odlaže rješenje”, zaključuje Simović.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve