Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Zaposleni u Institutu Simo Milošević održali jednočasovni štrajk upozorenja

Zaposlenim u Institutu nisu isplaćene zarade za septembar i oktobar, a nisu im ni uplaćivani obavezni doprinosi za zdravstveno i penzijsko osiguranje i osiguranje po osnovu nezaposlenosti

Izvršni odbor Sindikalne organizacije Institut “Dr Simo Milošević” stupio je danas u najavljeni jednočasovni štrajk upozorenja.

Okupljenima se prvo obratila dr Marija Obradović, a pismo podrške Unije slobodnih sindikata je pročitao dr Mirko Knežević.

Takođe je pročitano i pismo podrške pacijenata iz Norveške.

Obradović je kazala da već imaju pozitivne informacije što se tiče ispunjenja uslova.

Zaposlenim u Institutu nisu isplaćene zarade za septembar i oktobar, a nisu im ni uplaćivani obavezni doprinosi za zdravstveno i penzijsko osiguranje i osiguranje po osnovu nezaposlenosti.

Štrajkom upozorenja, kako se navodi u odluci, zaposleni zahtijevaju da najkasnije do 25.11.2021. godine poslodavac isplati neisplaćene zarade za septembar i oktobar 2021. godine da im u najskorijem roku, a najkasnije do kraja tekućeg mjeseca, Vlada Crne Gore upozna zaposlene u Institutu sa kratkoročnim i dugoročnim strateškim planovima vezanim za budućnost Instituta.

Traže i da Vlada Crne Gore preuzme dug prema Jugobanci u iznosu od osam miliona eura i da se Opština Herceg Novi aktivno uključi u rješavanje nagomilanih problema sa kojima se suočava Institut i svi zaposleni u Institutu.

Ukoliko navedeni zahtjevi ne budu ispunjeni, Sindikalna organizacija upozorava da će donijeti odluku o radikalizaciji mjera na zaštiti svojih prava i interesa, odnosno o pokretanju štrajka koji će trajati do ispunjenja uslova.

Za vrijeme štrajka upozorenja nijednom pacijentu nije uskraćena terapija.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve