Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Zanatska komora: Bivši direktor poslao saopštenje bez saglasnosti, stav o zakonu dostavićemo resornom ministarstvu

Javna ustanova Zanatska komora Crne Gore (JUZKCG), u demantu koji je večeras dostavila medijima, negirala je tvrdnje iznijete u saopštenju Borisa Marđonovića, bivšeg direktora, koje je, kako su naveli, poslao bez saglasnosti njenih predstavnika

Javna ustanova Zanatska komora Crne Gore (JUZKCG), u demantu koji je večeras dostavila medijima, negirala je tvrdnje iznijete u saopštenju Borisa Marđonovića, bivšeg direktora, koje je, kako su naveli, poslao bez saglasnosti njenih predstavnika.

Naime, iz Zanatske komore Crne Gore ranije je saopšteno da “odbacuju prijedlog Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore o izmjenama i dopunama Zakona o zanatstvu”. Međutim, iz JUZKCG tu informaciju demantuju i poručuju da će stav o pomenutom prijedlogu dostaviti Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma.

“Kao što smo i naveli, g. Marđonović je bivši direktor, i više ne obavlja nikakvu funkciju u JUZKCG, što podrazumijeva da nema ovlašćenja da daje izjave ili obavlja poslove u ime ove ustanove. Organi upravljanja, u skladu sa Statutom, donose sve odluke, pa samim tim stav g. Marđonovića se ne može smatrati i stavom JUZKCG, tim prije što njeni članovi nijesu konsultovani, a u saopštenju se navodi da su saglasni sa ovom izjavom”, navodi se u saopštenju Zanatske komore Crne Gore koje potpisuju predsjednik te ustanove, Ivan Vukčević i izvršni direktor, Vojislav Delić.

Stav Zanatske komore Crne Gore na predlog o izmjenama i dopunama Zakona o zanatstvu će, kako su istakli, blagovremeno dostaviti Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore, a nakon usaglašavanja predloga i mišljenja članova JUZKCG, a on, kako naglašavaju, ni u kom slučaju ne podrazumijeva odbacivanje navedenog Predloga, već njegovu izmjenu i dopunu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve