Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Zakonodavni odbor: Izmjene i dopune Zakona o budžetu u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom

Odbor je podržao odluku da Zakon stupi na snagu danom objavljivanja u Službenom listu Crne Gore

Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o budžetu u skladu je sa Ustavom i pravnim sistemom – odlučeno je na današnjoj sjednici Zakonodavnog odbora.

Predstavnik predlagača Bojan Paunović, generalni direktor Direktorata za državni budžet u Ministarstvu finansija kazao je da su osnovni razlozi Predloga zakona da se budžetom tehnički usaglasi nova uredba o načinu organizacije i rada javne uprave. Predloženo je, kako je dodao i donošenje Zakona po hitnom postupku.

Odbornik Momo Koprivica kazao je da je Predlog zakona usklađen sa sktima.

”Osnova ovog budžeta je ono što smo izglasali u decembru. Glasati i za ovaj budžet jeste glasati da se sprovede ono što smo usvojili tada – veće plate, penzije, staračke naknade, dječiji dodaci i serija drugih izdataka u korist građana Crne Gore.

Vidimo neproduktivne rashode i porast neproduktivnih troškova što je posljedica toga što danas imamo najglomazniju Vladu u istoriji Crne Gore. To nije dobar trend. Neproduktivne rashode treba obarati u korist produktivnih javnih kapitalnih izdataka, ali šta je tu je”, kazao je Koprivica.

Odbornici su bez dalje rasprave prešli na glasanje, a Predlog zakona je podržan sa devet glasova za.

Odbor je podržao odluku da Zakon stupi na snagu danom objavljivanja u Službenom listu Crne Gore.

”Imamo formirane nove institucije koje trenutno ne raspolažu sredstvima. Da bi se omogućilo njihovo funkcionisanje neophodno je da Zakon što prije stupi na snagu”, obrazložio je Paunović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve