Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Za podršku klasterima 150.000 eura

Ministarstvo ekonomije će u ovoj godini za podršku razvoja klastera izdvojiti 150.000 eura, predviđeno je Programom podsticanja razvoja klastera u Crnoj Gori za period 2017-2020, za 2018. godinu koji je Vlada usvojila na današnjoj sjednici.

Pravo učešća u Programu, za koji će Ministarstvo uskoro raspisati javni poziv, imaće klasteri preduzetnika, mikro, malih i srednjih preduzeća registrovani kao nevladina organizacija (NVO) ili kao privredno društvo.

Odobrena pomoć Ministarstva ekonomije je do 50%, odnosno do 65% ukupnih opravdanih troškova, u iznosu najviše do 15.000 eura (bez PDV-a), po jednom projektu. Subvencija će se realizovati po principu refundacije.

Strateški prioritetne djelatnosti koje su predmet sufinansiranja obuhvataju:

• preradu poljoprivrednih proizvoda/prehrambenu industriju;
• drvopreradu;
• ostale proizvodne djelatnosti (osim proizvodnih djelatnosti koje nijesu obuhvaćene ovim programom);
• turizam i ugostiteljstvo.

Cilj Programa podsticanja razvoja klastera u Crnoj Gori je finansijska podrška efikasnijem funkcionisanju inovativnih klastera i njihove bolje promocije, sve u pravcu ostvarivanja bolje konkurentske pozicije preduzetnika, mikro, malih i srednjih preduzeća na nacionalnom i međunarodnom tržištu.

Nakon usvajanja Programa od strane Vlade Crne Gore, Ministarstvo ekonomije će raspisati Javni poziv za učešće u Programu, u trajanju od 30 dana, u kojem su definisani uslovi i kriterijumi učešća.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve