Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Za oko 100.000 građana u naredna tri mjeseca struja jeftinija 40 odsto

O preciznom broju subvencionisanih računa za električnu energiju obavjestiće javnost nakon što Fond PIO i ZZZCG dostave tačan broj lica sa evidencija na koja se odnose mjere Vlade Crne Gore za II kvartal.

Elektroprivreda Crne Gore će, postupajući po odluci Vlade, u naredna tri mjeseca obračunavati 40 odsto popusta na računima za utrošenu električnu energiju prenzionerima koji imaju mjesečna primanja ispod 222 eura i nezaposlenima sa evidencije Zavoda za zapošljavanje.

Elektroprivreda će ove popuste obračunati na osnovu spiskova koje će dobiti od Fonda PIO i Zavoda za zapošljavanje, jer u svojoj bazi podataka nema evidenciju o statusu svojih potrošača.

O preciznom broju subvencionisanih računa za električnu energiju obavjestiće javnost nakon što Fond PIO i ZZZCG dostave tačan broj lica sa evidencija na koja se odnose mjere Vlade Crne Gore za II kvartal.

“Imajući u vidu javno dostupne podatke, mislim da se okvirno može govoriti o preko 100.000 građana koji će biti obuhvaćeni kada se uzmu u obzir i članovi domaćinstava. Naravno, uslov ostvarivanja subvencije je da su penzioneri koji imaju primanja ispod 222 eura i nezaposleni sa evidencije ZZZCG vlasnici brojila. Kada naše službe obrade dobijene podatke, imaćemo tačan broj domaćinstava koji će biti korisnici ovih prava u naredna tri mjeseca. Kao Izvršni direktor EPCG, postupajući po odluci Vlade, a nakon što se obrade dobijeni podaci, pripremiću predlog odluka za realizaciju u skladu sa Statutom kompanije”, istakao je Nikola Rovčanin, izvršni direktor EPCG.

EPCG ovim mjerama koje realizuje u saradnji sa ministarstvom finansija Vlade Crne Gore pokazuje odgovornost i pruža ruku građanima da zajedno podijele teret krize.

“Takođe, postupajući po odluci Vlade Crne Gore da se do 15. jula uplati profit iz prethodne godine, prebacićemo na račun budžeta oko 30 miliona eura”, zaključio je Rovčanin.

Kako su dodali, EPCG pored činjenice što je predvodnik privrednog razvoja, pokazuje i da je snažan oslonac građana i države u kriznim vremenima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve