Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Za obnovu tri obrazovne ustanove 2,8 miliona eura

Ministarstvo ekonomije potpisalo je ugovore o primjeni mjera energetske efikasnosti u tri obrazovne ustanove, u vrijednosti od 2,8 miliona eura, a radovi će početi sredinom maja, sa rokom završetka od pet mjeseci.

Kako je saopšteno iz tog resora, obrazovne ustanove koje su obuhvaćene ugovorom su Gimnazija „Slobodan Škerović“, Resursni centar „1.jun“ i Resursni centar za djecu i mlade „Podgorica“.

Radovi će biti realizovani u okviru druge faze Programa eneregetske efikasnosti u javnim zgradama, po osnovu Ugovora o kreditu i finansijskom doprinosu, koji su potpisali Ministarstvo finansija i KfW banka, kao i Posebnog ugovora koji je sa tom bankom potpisalo Ministarstvo ekonomije, u vrijednosti od preko 22 miliona eura.

“Drugom fazom programa je obuhvaćena primjena mjera energetske efikasnosti u odabranim obrazovnim ustanovama, koje su u nadležnosti Ministarstva prosvjete, zatim administrativnim objektima koji su u nadležnosti Uprave za imovinu, kao i odabranim objektima u nadležnosti Ministarstva rada i socijalnog staranja”, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva ekonomije su podsjetili da je do sada, u okviru druge faze Programa, primijenjena mjera energetske efikasnosti u sedam obrazovnih ustanova u Podgorici, Danilovgradu, Cetinju i Ulcinju u vrijednosti od 5,6 miliona eura.

Osim tog,  kako su naveli, u toku je tender za izbor izvođača radova na primjeni mjera energetske efikasnosti u Zavodu „Komanski most“ u Podgorici, Osnovnoj školi „Aleksa Bećo Đilas“ i Srednjoj školi „Vuksan Đukić“ u Mojkovcu.

“Prva faza Programa energetske efikasnosti u javnim zgradama realizovana je u periodu od januara 2012. godine do decembra 2015. godine, i u okviru nje je izvršena primjena mjera energetske efikasnosti u 20 osnovih i srednjih škola i jednom studentskom domu”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je ukupna vrijednost izvedenih radova iznosila 13,2 miliona eura.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve