Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Vuković na Kijevskom investicionom forumu: Potpisan Memorandum podrške oporavku i održivom razvoju

Sedmi Kijevski investicioni forum se, kako je saopšteno iz Glavnog grada, prvi put održava van Ukrajine, zbog ratnih dešavanja u toj zemlji

Gradonačelnik Glavnog grada, Ivan Vuković prisustvovao je Kijevskom investicionom forumu, održanom u Briselu, a čiji domaćini su bili gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko i gradonačelnik Brisela, Filip Klouz.

Sedmi Kijevski investicioni forum se, kako je saopšteno iz Glavnog grada, prvi put održava van Ukrajine, zbog ratnih dešavanja u toj zemlji.

Forumu su prisustvovali i gradonačelnici Pariza, Rima, Helsinkija, Viljnusa, Sarajeva, Poznanja, visoki evropski i ukrajinski zvaničnici, istaknuti predstavnici javnog i privatnog sektora.

“Ovogodišnji Forum u fokusu je imao potrebu oporavka Kijeva nakon teških posljedica nastalih ratnim dešavanjima, te potrebu stvaranja pretpostavki za integraciju Ukrajine u EU”, navodi se u saopštenju.

Gradonačelnik Ivan Vuković potpisao je Memorandum podrške oporavku i održivom razvoju, koji ima za cilj podršku u kriznim situacijama, pružanje humanitarne i tehničke pomoći, jačanje ekonomskih, društvenih i kulturnih odnosa.

Podsjećamo, Glavni grad Podgorica ima intenzivnu saradnju sa gradom Kijevom, te je među prvima uputio finansijsku podršku i organizovao humanitarnu akciju sa građanima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve