Četvrtak, 25 Jula, 2024
Rubrika:

Vuković: Ključno da nastavimo jačanje ekonomskih veza kroz nove investicije

Govoreći u okviru panela ''Green, Low-carbon, Integration and Sharing – Global Green and Low-carbon Energy Digital Transformation Development'', ministar Vuković govorio je o značaju povoljne investicione politike i rastućeg infrastrukturnog ulaganja, uz osvrt na planirane korake Vlade Crne Gore u dijelu ekonomskog i održivog razvoja naše zemlje

Ključno je da nastavimo jačanje ekonomskih veza kroz nove investicije u kojima ćemo obezbijediti maksimalnu konkurentnost i transparentnost procesa, i na taj način njegovati zajedničke inicijative i pokretati nove projekte, kazao je danas ministar finansija (MF) Novica Vuković.

Iz resora je saopšteno da ministar Vuković i v.d. generalne direktorice Direktorata za upravljanje javnim investicijama i politiku javnih nabavki Jelena Jovetić, učestvuju na 15. Forumu “Međunarodna infrastrukturna ulaganja i izgradnja”, koji se održava u Makau- Kina.

Govoreći u okviru panela “Green, Low-carbon, Integration and Sharing – Global Green and Low-carbon Energy Digital Transformation Development”, ministar Vuković govorio je o značaju povoljne investicione politike i rastućeg infrastrukturnog ulaganja, uz osvrt na planirane korake Vlade Crne Gore u dijelu ekonomskog i održivog razvoja naše zemlje.

“Pored sektora turizma i energetike, koji su prepoznati kao generatori ubrzanog ekonomskog rasta i razvoja, pokretanje kapitalnih projekata u sektoru javne infrastrukture, od krucijalnog je značaja ne samo za ekonomski prosperitet naše zemlje, već i za ostvarivanje ključnog spoljnopolitičkog cilja – da Crna postane prva članica Evropske unije u procesu proširenja”, kazao je tom prilikom Vuković.

Vuković u Kini/ Foto: MF

Dok se zalažemo da opredijelimo važan dio naših javnih finansija za infrastrukturni razvoj zemlje, prema njegovim riječima, “odlučno čuvamo stabilnost sektora javnih finansija”.

Kako je dodao, ključno je da nastavimo jačanje ekonomskih veza kroz nove investicije u kojima ćemo obezbijediti maksimalnu konkurentnost i transparentnost procesa, i na taj način njegovati zajedničke inicijative i pokretati nove projekte.

“Ako zemlje usklade svoje politike i budemo radili zajedno, možemo stvoriti nove mogućnosti za rast, inovacije i održivi razvoj u svim sektorima”, poručio je ministar Vuković.

Vuković u Kini/ Foto: MF

Iz MF-a su naveli da forum “Međunarodna infrastrukturna ulaganja i izgradnja”, tradicionalno okuplja preko 70 zemalja svijeta posvećenih promovisanju najnovijih trendova u razvoju javne infrastrukture i kapitalnih investicija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve