Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Vukićević: Žabljak doživio najveću tranformaciju u posljednjih 10 godina

Žabljak bi, sa svojim potencijalima, prema njegovim riječima, mogao da bude jedna od atraktivnijih destinacija u Crnoj Gori, ali je, svakako, potrebna valorizacija

Žabljak je jedan od crnogorskih gradova koji je doživio najveću tranformaciju u posljednjih 10 godina, a i dalje se intenzivno radi na poboljšanju turističke ponude, kako bi se turisti, koji jednom posjete ovaj grad, njemu uvijek vraćali, kazao je za  Novu M predsjednik ove opštine Veselin Vukićević.

Veselin Vukićević

Žabljak bi, sa svojim potencijalima, prema njegovim riječima, mogao da bude jedna od atraktivnijih destinacija u Crnoj Gori, ali je, svakako, potrebna valorizacija.

“Ono što mi imamo kao potencijal ima malo ko u Crnoj Gori i šire, kada govorimo o prirodnim potencijalima, našim jezerima, Tari i Durmitoru, a ti turistički potencijali nijesu još do kraja valorizovani kako bi mi to željeli”, istakao je on.

Navodi da je nedostatak smještajnih kapaciteta visoke kategorije jedan od najvećih problema Žabljaka. Ipak, Vukićević kaže da se radi na rješavanju tog problema, tako da će Žabljak uskoro biti bogatiji za nekoliko hotela sa četiri i pet zvjezdica.

“Sad je već u toku izgradnja tri nova hotela, sredinom mjeseca biće ozvaničen i početak radova na hotelu Durmitor, zatim-stupila je na snagu odluka o dugoročnom zakupu hotela Mediteran”, dodaje om.

Vukićević navodi da dodatnom ponudom žele da privuku turiste.

“Izgradili smo savremenu sportsku dvoranu, uradili terene za male sportove i time stvorili pretpostavke za sportski turizam”, kaže Vukićević.

Naglašava da su u prethodnom periodu svu inicijativu stavili na otvaranje novih radnih mjesta, na promociju Žabljaka, da, kako je dodao, na taj način zadrže stanovništvo.

Prvi čovjek grada ističe da je malo gradova u Crnoj Gori doživjelo takvu transformaciju kao što je Žabljak.

“Da se vratimo na 2010, kada je završen put Risan-Žabljak, koji je približio i primorje i Podgoricu i učinio bezbjednijim putovanje prema Žabljaku. Dalje, učinili smo stvari kao niko u Crnoj Gori na zaštiti životne sredine, ističe Vukićević. Veliku pažnju prije nekoliko mjeseci privukla je sječa stabala pored Crnog jezera, zbog, navodne najavljene gradnje ekolodž bungalova. Ipak, protesti građana uspjeli su da spriječe da do toga ne dođe. I predsjednik ima svoj stav o tom slučaju. Što se mene tiče, zadovoljan sam što je ispoštovana većinska volja građana ovog grada”, poručio je on.

IzvorNova M

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve