Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Vujović: Zahtijevamo nove ugovore 1. februara, ukoliko ne bude tako, u zgradu Željezare niko neće ući prije nas

Kako je rekao, radnici već osam mjeseci štrajkuju, a od 30. decembra prošle godine, kada je EPCG potpisala ugovor o kupoprodaji Željezare, iščekuju njegovo zaključenje

Radnici Željezare i dalje su na krovu fabrike i ne planiraju da je napuste sve dok im Elektroprivreda Crne Gore ne uruči nove ugovore.

To je za Antenu M izjavio predsjednik Sindikata Željezare Ivan Vujović.

Kako je rekao, radnici već osam mjeseci štrajkuju, a od 30. decembra prošle godine, kada je EPCG potpisala ugovor o kupoprodaji Željezare, iščekuju njegovo zaključenje.

“Vjerujemo da će ugovor biti zaključen ovih dana, moguće danas ili sjutra, ali svakako, mi smo u fabrici i ne planiramo da napustimo svoje položaje. Tražimo da se ugovor konačno zaključi i da radnici Željezare dobiju ono što ih pripada, a to je novi radni ugovor koji bi trebalo da bude uručen radnicima 1. februara”, kazao je Vujović za Antenu M.

U razgovoru smo ga podsjetili na naša saznanja, odnosno činjenicu da Vlada nikada nije donijela odluku o kupovini imovine Željezare, te da je vrlo moguće da radnici “izvise”, odnosno ostanu bez zaposlenja u EPCG.

Vujović je na ovo saznanje Antene M rekao da je njihov zahtjev jasan i da oni ne pristaju na bilo kakve kompromise, već žele da im novi ugovori, ponavlja, budu uručeni 1. februara.

“Ukoliko to ne bude tako, sada garantujemo svima da neće ući u fabriku prije nas, radnika, te da ćemo mi biti na krovu sve dok se naši zahtjevi ne uvaže”, jasan je Vujović.

IzvorantenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve