Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Vujović: Toščelik nastavlja pritiske na radnike, država da što prije riješi situaciju

Prema njegovim riječima, mobing koji su radnici trpjeli deset godina, očigledno se nastavlja i dalje

Turski Toščelik nastavlja pritiske na radnike, kazao je predstavnik radnika Željezare Ivan Vujović, i apelovao na državu da što prije riješi situaciju u kojoj se nalazi ta fabrika.

“Jednom našem kolegi su jutros zaprijetili otkazom ukoliko se ne sklone kamioni sa teretne kapije. Radnici su ogorčeni i prijete mnogo većom radikalizacijom. Mi u sindikatu ne znamo koliko ćemo još biti u mogućnosti da smirujemo radnike”, rekao je Vujović portalu RTNK.

Prema njegovim riječima, mobing koji su radnici trpjeli deset godina, očigledno se nastavlja i dalje.

“Pozivamo i apelujemo na državu da ovu situaciju što prije riješe, jer ovo stanje kakvo je sad je neodrživo. I još jednom ponavljamo – turski Toščelik je izgubio povjerenje radnika i mi ga ne smatramo vlasnikom ove fabrike. Neka svi znaju da radnici neće dozvoliti da oni dijele otkaze kako su zamislili. Poručujemo im da se opamete i da budu ozbiljni u ovim pregovorima sa EPCG, jer njima je u interesu da odu iz ovog grada i ove fabrike”, zaključio je Vujović.

IzvorRTNK

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ekonomist
16.08.2022-11:32 11:32

Turska firma kao i Davidović se nemaju od koga očešat no od države, no država je jednom nju skinula sa jasala državnih a sad Daka hoće da je ponovo utrapi.

Radnici su samo kolateralna šteta i ništa drugo.

Rukfaš
16.08.2022-14:06 14:06

Ajmo… razlaz…. treba da se taj prostor rasčisti da se proizvodi struja. To ste juče podržali.