Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Vujović: Proteklog vikenda Kolašin posjetilo 6.000 turista od kojih 2.000 hiljade skijaša

Dodaje da je tokom novogodišnjih praznika na sjeveru bila dobra posjećenost, a prema podacima Ski centra u Kolašinu taj grad je ugostio oko 3 hiljade posjetilaca

Prethodnog vikenda, kada je i zvanično je počela skijaška sezona u Crnoj Gori, skijališta u Kolašinu posjetilo je oko 6 hiljada turista od čega oko 2 hiljade skijaša, kazala je PR Nacionalne turističke organizacije (NTO) Milena Vujović u emisiji “Takulin” na Gradskoj televiziji.

“To su nezvanični podaci. Poslije nekog perioda imaćemo i zvanične podatke i prihode pa ćemo vidjeti efekte ovog prvog dijela sezone”, rekla je Vujović.

Dodaje da je tokom novogodišnjih praznika na sjeveru bila dobra posjećenost, a prema podacima Ski centra u Kolašinu taj grad je ugostio oko 3 hiljade posjetilaca.

Isplatio se trud lokalnih TO

“Sigurna sam da je trud lokalnih turističkih organizacija (TO), dobri programi i manifestacije obezbjedio tako dobru posjećenost. Imajući u vidu da nije bilo snijega to su zaista dobri podaci. Oni su to nadomjestili nekim drugim aktivnostima, manifestacijama, a sredinom januara organizovan je Kolašin Winter Art tokom kojeg su nastupili najbolji gitaristi. Strahovali smo da će doći do otkazivanja rezervacija ali vremenski uslovi su nam išli na ruku krajem mjeseca i iskrenose nadam da će se situacija nastaviti i da ćemo imati dužu zimsku sezonu kada možemo nadomjestiti eventuane gubitke”, kazala je Vujović.

Na ruku nam, kaže, idu i đački odmori i raspust tokom februara u regionu odakle očekuje veći broj turista u februaru.

“Zimska turistička sezona je počela odlično i najveće zasluge idu programima tokom novogodišnjih praznika. Činjenica je da su se svi uželjeli dobrog organizovanog dočeka Nove godine nakon dvije godine korona pandemije. Sigurna sam da nam je to išlo na ruku i da su svi željno iščekivali da saznaju koji će izvođači nastupiti. Imena poput Zdravka Čolića, Dina Merlina, Željka Bebeka, Van Goga osigurali su dobru posjećenost”, uvjerena je Vujović.

Dobra posjeta tokom novogodišnjih praznika

Prema podacima koje lokalne TO dostavljaju NTO svakog četvrtka u Crnoj Gori je, ističe, 30. decembra boravilo oko 24 hiljade turista što je za 122 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, a duplo više u odnosu na isti period rekordne 2019. godine.

“To su odlični podaci. Najveći broj turista je iz regiona – Srbije, Bosne i Hercegovine, ali i Albanije, Kosova i Makedonije. Kada je riječ o drugim inostranim tržištima moram spomenuti Tursku, Veliku Britaniju i Njemačku, a za zimsku turističku ponudu Crne Gore veliko interesovanje postoji i iz Skandinavskih i Baltičkih zemalja, te Češke i Poljske”, naglasila je Vujović.

Crna Gora prepoznata kao cjelogodišnja destinacija

Crna Gora je, ističe, sve više prepoznata kao cjelogodišnja destinacija, a činjenica da gosti iz regiona čine najveći broj turista dokaz je da smo konkurentni ski centrima u regionu. Ipak, potrebno je raditi, napominje Vujović, na unapređenju smještajnih kapaciteta.

“Već su napravljeni neki koraci na tom polju. Swissôtel  je juče najavio otvaranje u oktobru što je značajan korak koji će Crnu Goru rangirati na mapi evropskih destinacija za zimsku turističku sezonu”, smatra Vujović.

Besplatan prevoz iz Podgorice do Ski centra Kolašin 1600 svakog utorka i četvrtka

NTO u saradnji sa TO Podgorice, Privrednom komorom i skijalištima Crne Gore organzovali su, dodaje, besplatan prevoz od Podgorice do skijališta Ski centra Kolašin 1600 za sve zainteresovane građane i turiste.

“Kreće se utorkom i četvrtkom od hotela Podgorica do ski centra Kolašin 1600. Zainteresovani se mogu javiti na broj telefona 020/ 667 – 535, a maloljetnici moraju imati pratnju. Interesovanje je veliko. Danas su bila zauzeta sva mjesta i imamo najave za četvrta. Ako nam vremenski uslovi budu išli na ruku vjerujem da će interesovanje biti još veće”, kazala je Vujović i dodala da je već počelo planiranje promotivnih aktivnosti za ljetnju turističku sezonu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve