Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Vujović: Privatizacija Luke Bar otvoreno pitanje

Privatizacija Luke Bar je otvoreno pitanje, a da li će do nje doći u ovoj godini odlučiće Vlada, saopštio je predsjednik Tenderske komisije, Branko Vujović.

On je Dnevnim novinama kazao da nije siguran da li će se država odlučiti za ponovno stavljanje privatizacije barske kompanije na dnevni red, s obzirom na sve što je prethodilo odustajanju Vlade u prethodnom postupku i odluci o poništenju tendera za prodaju 30 odsto akcija preduzeća.

– Na Vladi je da donese odluku. Meni se čini da bi nam dobrodošli investitori koji mogu da stave u funkciju puno korišćenje kapaciteta luke, jer se bojim da to sami nijesmo u mogućnosti. U svakom slučaju, to je otvoreno pitanje. Mislim i da odustajanje u prethodnom postupku nije bilo u redu, ali onaj ko odlučuje snosi odgovornost za takve odluke, rekao je Vujović.

On smatra da će svaki investitor koji odluči da ulaže u Luku Bar biti zainteresovan i za Montecargo.

Govoreći o planu privatizacije za ovu godinu, Vujović je kazao da on još nije pripremljen, ali da će do kraja sedmice biti dostavljeni predlozi koje će razmatrati Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte.

– Očekujem da će se u planu naći otprilike ista preduzeća kao i prošle godine. To su Budvanska rivijera, Institut i Marina Bar, koja bi u perspektivi mogla biti privatizovana, kao i Institut crne metalurgije koji je ostao neprivatizovan od ranije. Za Luku Bar nijesam siguran, naveo je Vujović.

On je dodao da će ove godine biti aktuelna valorizacija lokaliteta na sjeveru i jugu, kao što su Vranjina, Bigovo, Mediteran, Arza, a moguće i Ada Bojana. Posebno će biti interesantno pitanje ponovne valorizacije Buljarice.

– Kada je riječ o Buljarici, moguće je da se nađe na tenderu, ali pod uslovom da za nju postoji interesovanje. Mislim da možda nijesmo iskoristili najbolje sve mogućnosti sa ponudom koja je ranije bila aktuelna. Mogli smo još pregovarati, jer se radilo o ogromnoj i specifičnoj investiciji. Područje Buljarice je močvarno i dosta zahtjevno u smislu investicija i svaki investitor će vjerovatno tražiti da kroz sadržaje i kapacitete povrati investiciju, rekao je Vujović.

Izvor: Dnevne novine

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve