Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Vujović: Odluka Skupštine ne obavezuje Vladu

Zaključak Skupštine barske Opštine da se obustavi privatizacija Luke Bar nije obavezujući za Vladu, saopštio je predsjednik Tenderske komisije, Branko Vujović.

– Za Vladu i Savjet za privatizaciju taj zahtjev nije obavezujući. O prodaji Luke, ali i Montecarga, tek treba da se izjasne nadležni. Tenderska komisija još nije donijela odluku, odnosno nije predloge ugovora poslala Savjetu za privatizaciju, što znači da ove sedmice neće biti razmatrani na sjednici Vlade, kazao je Vujović Pobjedi.

On je dodao da očekuje da se naredne sedmice izjasne Tenderska i Savjet za privatizaciju.

Skupština Opštine Bar je u ponedjeljak jednoglasno donijela zaključak da se zaustavi prodaja 30 odsto državnih akcija u Luci Bar dok se neizgradi auto-put, rekonstruiše željeznička infrastruktura, odnosno usvoje planovi razvoja države, Bara i Morskog dobra.

Pregovori za privatizaciju Luke i Montecarga sa poljskim OT Logistiksom završeni su prošle sedmice. Cijena 30 odsto akcija Luke povećana je 20 odsto na 8,5 miliona EUR, dok je za investicije za tri godine predviđeno 14 miliona EUR.

Cijena 51 odsto akcija Montecarga ostala je na 2,5 miliona EUR, dok su investicije za tri godine povećane milion na 3,45 miliona EUR.

Predsjednik Opštine Bar, Zoran Srzentić, nije želio da komentariše stav odbornika u odnosu na prodaju manjinskog paketa Luke Bar.

– Sačekaću zvaničan stav partije, jer ne želim da stvaram podjele, kazao je Srzentić, koji je u ponedjeljak napustio sjednicu lokalnog parlamenta nakon što je odbornik Demokratskog fronta (DF), Dejan Đurović, pocijepao informaciju Savjeta za privatizaciju o prodaji Luke.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve