Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Vučinić: Teret sudbine fabrike od nacionalnog značaja mora ponijeti država

''Za vrijeme uprave Toščelika broj radnika je sveden tehnički na minimum, odnosno nešto manje od 300 radnika, a ta fabrika u normalnom pogonu može da zaposli od 750 do 1000 radnika'', kazao je Vučinić

Predsjednik Radničke partije, Maksim Vučinić, poručio je da se ne smije dozvoliti bilo kom investitoru da ugrožava državni interes i dovede u pitanje sudbinu 230 porodica.

“Nije u pitanju samo sudbina 230 porodica nego skoro 1000 porodica koje direktno ili indirektno, posredno i neposredno zavise od sudbine nikšićke Željezare. Za vrijeme uprave Toščelika broj radnika je sveden tehnički na minimum, odnosno nešto manje od 300 radnika, a ta fabrika u normalnom pogonu može da zaposli od 750 do 1000 radnika”, kazao je Vučinić.

Prema njegovim riječima, da se Toščelik bavio razvojem postojeće i dovođenjem novih tehnologija, a ne rezanjem pogona, danas bi vjerovatno imali 1.000 situiranih familija, i dodao , “Da li je kriv Toščelik ili pojedinačni interesi ostaje na nadležnim organima da utvrde”.

“Ona politika koja bude kumovala konačnoj likvidaciji Željezare, sigurno neće moći više da priča o razvoju privrede i diverzifikaciji ekonomije”, zaključio je predsjednik Radničke partije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve