Povodom obilježavanja 70-tog jubileja poslovanja na crnogorskom tržištu kompanija Jugopetrol AD je danas donirala novi ultrazvučni aparat Dječjoj bolnici u Podgorici. Ovo je jedna je od tri planirane donacije ultrazvučnih aparata bolnicama u Podgorici, Baru i Kotoru, ukupne vrijednosti 65000 eura.

U ime Insituta za dječje bolesti doktorka Sonja Milašinović, se zahvalila na ovoj vrijednoj donaciji istakavši kako će to doprinijeti efikasnijem i boljem radu ove ustanove.  “Ultrazvučni aparat umnogome će doprinijeti boljim uslovima rada i unapređenju zdravstvenih usluga. Neizmjerno smo zahvalini kompaniji Jugopetrol AD koja je prepoznala važnost i potrebu stvaranja boljih uslova liječenja u oblasti dijagnostike.”

Izvršni direktor kompanije Jugopetrol AD g. Antonis Semelidis, naglasio je koliko je kompaniji Jugopetrol, kao dijelu Hellenic petroleum koropracije, važna briga o zajednici i da će u toku ove godine, kroz brojne aktivnosti humanog karaktera obilježiti 70-ti jubilej poslovanja na crnogorskom tržištu.

– Godina 2017. je od velikog značaja za nas. Ove godine Jugopetrol AD slavi 70 godina uspješnog poslovanja u Crnoj Gori. Željeli smo da nađemo način kako bi iskazali najdublju zahvalnost, prije prema zajednici u kojoj uspješno poslujemo sve ove godine. Naročito sam ponosan što sam danas ovdje zbog donacije ultrazvučnog aparata Institutu za dječje bolesti u Podgorici, dok će još dva ultrazvučna aparata uskoro biti dodijeljena bolnicama u Baru i Kotoru. Ukupna vrijednost donacija je 65 000 eura, ali najvažnije za nas je koliko će ovi uređaju značiti našim sugrađanima. Svi  dobro znamo da je ulaganje u oblast zdravstva od velike važnosti kako bismo doktorima omogućili najbolju dostupnu tehnologiju i stvorili bolje uslove za njihov rad u pružanju kvalitetne usluge za sve građane Crne Gore. Kao dio Hellenic grupe, koja postavlja naviše standarde društveno odgovornog poslovanja, bili smo uporni tokom godina da doprinesemo stvaranju bolje i zdravije zajednice i omogućimo bolje uslove života u svakoj zemlji u kojoj poslujemo. Jugopetrol AD već godinama podržava brojne projekte u Crnoj Gori i izdvaja značajna sredstav za donacije. Vjerujemo da bi ovo trebalo da predstavlja važan dio poslovanja kompanije koja je lider na tržištu.

Mi smo kompanija koja posluje i razvija se po navišim profesionalnim standardima, pridržavajući se principa održivosti i zaštite životne sredine, poštujći zajednicu u kojoj poslujemo i predstavljajući pozitivan primjer društveno odgovornog poslovanja. Zbog svega ovoga su tri ultrazvučna aparata samo dio planiranih budućih aktivnosti.

Tokom ovih 70 godina kroz iskustvo i investicije u oblasti energetike, Jugopetrol AD je konstantno snadbijevao tržiste kvalitetnim gorivom i ostvario lidersku poziciju u ovom regionu. Zajedno sa vama želimo da proslavimo naših 70 godina u Crnoj Gori, svjesni činjenice da dugujemo najdublju zahvalnost narodu Crne Gore koji nas podržava.

Događaju je prisustvovala i šefica Svjetske zdravstvene organizacije za Crnu Goru, gospođa Mina Brajović, direktorka Instituta za dječje bolesti doktorka Vesna Miranović, direktorka Dječje bolnice doktorka Sonja Milašinović

Jugopetrol AD, kao dio velike grupacije Hellenic petroleuma, nastoji da u svom poslovanju primjenjuje najsavremenije standarde i da kontinuirano vodi računa o razvoju zajednice kroz podršku projektima iz oblasti obrazovanja, kulture i zaštite životne sredine. Donacije ultrazvčnih aparata bolnicama u Podgorici, Baru i Kotoru, samo su dio planiranih društveno odgovornih aktivnosti i projekata za ovu godinu.

Komentari

avatar