Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Vlada uvećala kapital ToMontenegro za 19 miliona eura

Na današnoj sjednici donijeta je Odluka o izmjeni Statuta Društva sa ograničenom odgovornošću za transport putnika i robe u vazdušnom saobraćaju ToMontenegro

Vlada Crne Gore odobrila je 19 miliona eura uplate radi povećanja kapitala novoj avio-kompaniji ToMontenegro.

Naime, na današnoj sjednici donijeta je Odluka o izmjeni Statuta Društva sa ograničenom odgovornošću za transport putnika i robe u vazdušnom saobraćaju ToMontenegro.

“Izmjenom se Statut usklađuje sa Odlukom o odobrenju uplate sredstava Društvu sa ograničenom odgovornošću za transport putnika i robe u vazdušnom saobraćaju ToMontenegro, kojom se osnovni i uplaćeni kapital Društva uvećava i iznosi 19.000.000 eura”, precizirali su u Vladi.

Kabinet premijera Zdravka Krivokapića usvojio je i Informaciju o potrebi potpisivanja Okvirnog sporazuma o Traduki projektu za podršku i posredovanje u realizaciji prevodilačkih projekata u Jugoistočnoj Evropi za period 2021-2023. godine i prihvatila tekst Okvirnog sporazuma.

“Traduki je evropska mreža za književnost i knjige sa sjedištem u Berlinu, u kojoj učestvuju Albanija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Hrvatska, Kosovo, Lihtenštajn, Republika Sjeverna Makedonija, Njemačka, Rumunija, Slovenija, Srbija i Švajcarska Konfederacija. Mreža podržava razmjenu između država učesnica programom podrške prevođenju beletristike, savremene stručne literature i književnosti za djecu i mlade XX i XXI vijeka. Godišnja kontribucija za članstvo iznosi 10.000 eura i obezbjeđuje se godišnjim budžetom”, naveli su u Vladi.

Kako dodaju, godišnji fond kojim Traduki raspolaže iznosi 620.000 eura, a raspoređuje se izabranim učesnicima konkursa koji se tematski objavljuju za prevođenje, učešće u programima saradnje i mobilnosti unutar zemalja članica, kao i prezentacije i promocije na referentnim regionalnim i evropskim sajmovima knjiga i drugim književnim manifestacijama.

Vlada je dala i saglasnost na prijedloge odluka o naknadi za urbanu sanaciju opština Ulcinj i Šavnik. Utvrđeni su i pravilnici o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji ministarstava ekonomskog razvoja, vanjskih poslova i kapitalnih investicija.

“Vlada je usvojila Informaciju o potrebi obezbjeđivanja finansijskih sredstava iz Tekuće budžetske rezerve za potrebe eksproprijacije u vezi izgradnje zajedničkog graničnog prelaza Vraćenovići – Deleuša i graničnog prelaza Ranče. U tom kontekstu, Vlada je dala saglasnost za korišćenje sredstava Tekuće budžetske rezerve u ukupnom iznosu od 247.884,00 €, za potrebe eksproprijacije radi izgradnje navedenih graničnih prelaza”, saopšteno je iz Službe za odnose sa javnošću.

Usvojena je Informacija o projektnoj prijavi Izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i glavne kanalizacione mreže u Podgorici pripremljenoj za podnošenje u okviru VI poziva Zapadnobalkanskog investicionog okvira za sufinansiranje investicija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve