Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Vlada: Turističke agencije mogu da zadrže avans za putovanja koja su zakazana od 1. marta

U sklopu mjera za ublažavanje negativnih posljedica uzrokovanih pandemijom COVID-19 na privrednu djelatnost Crne Gore, Vlada je utvrdila Prijedlog zakona o dopunama Zakona o turizmu i ugostiteljstvu 20. maja bez održavanja sjednice, a na osnovu pribavljene saglasnosti većine članova

U sklopu mjera za ublažavanje negativnih posljedica uzrokovanih pandemijom COVID-19 na privrednu djelatnost Crne Gore, Vlada je utvrdila Prijedlog zakona o dopunama Zakona o turizmu i ugostiteljstvu 20. maja bez održavanja sjednice, a na osnovu pribavljene saglasnosti većine članova.

foto Arhiva

“Ocijenjeno je neophodnim da se drugačije uredi pružanje usluga turističkih agencija koje su u potpunosti zaustavljene za vrijeme trajanja pandemije, kako bi se sa finansijskog aspekta stvorili uslovi za što brži nastavak njihovih privrednih aktivnosti. Predloženim dopunama Zakona predviđena je mogućnost da turističke agencije zadrže avans – depozit uplaćen od strane klijenata za sva putovanja koja su bila zakazana u periodu od 1. marta 2020. godine a koja su otkazana zbog globalne pandemije. Turistički vaučer bi predstavljao garanciju da putnik može da izabere novi datum putovanja za isti ili neki drugi aranžman. Prijedlogom zakona o dopunama Zakona o turizmu i ugostiteljstvu u značajnoj mjeri bi se pomoglo turističkim agencijama sa aspekta održavanja likvidnosti i ublažavanje negativnih efekata pandemije bolesti COVID-19, a s druge strane, stvorili bi se uslovi da se otkazana putovanja ipak realizuju u drugom terminu”, saopšteno je iz Vlade.

U cilju oživljavanja turističke privrede nakon pandemije koronavirusa, Vlada je donijela odluke o privremenom oslobađanju od pribavljanja vize za državljane Jermenije, Kazahstana i Ruske Federacije.

“Privremeno oslobađanje će važiti za period od dana ukidanja privremenih mjera kojima se zabranjuje ulazak stranaca u Crnu Goru i međunarodni saobraćaj do 31. oktobra 2020”, saopšteno je iz Vlade.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve