Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Vlada sjutra o ograničavanju cijena namirnica

Na prijedlog Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma

Vlada će na sjutrašnjoj sjednici, na prijedlog Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma raspravljati o privremenim mjerama za ograničavanje cijena proizvoda od posebnog značaja za život i zdravlje ljudi, potvrđeno je portalu RTCG iz tog resora.

Prijedlog odluke o privremenim mjerama za ograničavanje cijena proizvoda od posebnog značaja za život i zdravlje ljudi ograničenog je karaktera i predviđa regulisanje maksimalne visine marže u trgovini na veliko na 5 odsto, a na malo 7 odsto u odnosu na sljedeće proizvode: pšenično brašno TIP 400, pšenično brašno TIP 500, šećer kristal, jestivo suncokretovo ulje i kuhinjska so, kazali su nam iz Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma.

Donošenje ove odluke će, navode iz resora kojim rukovodi Goran Đurović, doprinijeti otklanjanju štetnih posljedica povećanja cijena proizvoda od značaja za život i zdravlje ljudi, a u svjetlu činjenice sve učestalijeg povećanja cijena onih proizvoda koji direktno utiču na životni standard građana.

“Osnov za donošenje odluke je Zakon o privremenim mjerama za ograničavanje cijena proizvoda od posebnog značaja za život i zdravlje ljudi. Ministarstvo je razvilo posebnu analizu praćenja cijena osnovnih životnih namirnica na mjesečnom nivou u okviru koje se prate i analiziraju cijene i marže za 22 osnovna prehrambena proizvoda”, zaključuju u ministarstvu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve