Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Vlada pomaže Plantaže sa 1,5 miliona eura, a ignoriše poljoprivrednike iz Tuzi

Ministar javne uprave Maraš Dukaj zamolio je da novac dobiju i individualni poljoprivredni proizvođači iz opštine Tuzi koji potražuju oko četiri miliona eura za saniranje štete

Ministar poljoprivrede Vladimir Joković zatražio je danas na sjednici Vlade da se opredijeli 1,5 miliona eura kompaniji Plantaže za saniranje štete od elementarnih nepogoda. Ministar javne uprave Maraš Dukaj zamolio je da novac dobiju i individualni poljoprivredni proizvođači iz opštine Tuzi koji potražuju oko četiri miliona eura za saniranje štete. Zahtjev Dukaja koji je saopštio da je cijela procedura završena, Vlada je ignorisala.

Joković kaže da svi znamo šta Plantaže znače za Crnu Goru.

“Po nalazu sudskog vještaka Plantaže su ove godine imale štetu od elemntarnih nepogoda od skoro osam miliona. Naslijeđeni su dugovi i gubitak tržišta zbog sankcija Rusiji. Znamo sve. Gubitak nekih sporova, sudskih presuda. Sada se njihova cijena procjenjuje na 404 miliona eura. Blokade Tuzi i Podgorice dovele su u teško stanje ovu kompaniju koja nikad nije imala podršku od države. Uz državnu pomoć vjerujemo da ova kompanija ima perspektivu. Predlog je da Ministarstvo finansija izdvoji 1,5 miliona eura za Plantaže kako bi izašli iz ove situacije i riješili blokade”, kazao je on.

Joković je pozvao građane da kupuju domaće i “da kupujemo vina Plantaža koja su vrhunska”.

Ministar finansija Aleksandar Damjanović najavio je da će Plantaže dobiti taj novac kako bi se on upotrijebio za saniranje šteta od elementarnih nepogoda, što ne spada u državnu pomoć.

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović je istakao da bivšem menadžmentu ne treba trošiti riječi i da će oni, kako je kazao, “na sudu moći da iskažu svoja znanja i vještine”.

On smatra da se Plantažama treba pomoći.

“Kada je riječ o relaciji sa opštinama, svako treba da ispunjava svoje obaveze”, poručio je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve