Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Vlada: Nema gradnje novih mini hidroelektrana

Ova Vlada nastavlja praksu koju je sama uvela:nećemo davati nove koncesije za male hidroelektrane, kazala ministarka ekonomije Dragica Sekulić

Vlada je na današnjoj sjednici zadužila Ministarstvo ekonomije da preispita svu dokumentaciju izdatu od svih crnogorskih institucija, a za svaku lokaciju na kojoj je data koncesija za male hidroelektrane.

“Ova Vlada nastavlja praksu koju je sama uvela:nećemo davati nove koncesije za male hidroelektrane. Za ostale vidove nastavljamo praksu davanja zemljišta u zakup bez povlašćenih tarifa za proizvođače. Dakle, nema gradnje novih malih hidro elektrana, preispitujemo postojeće”, kazala je nakon sjednice ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

Ministarka je kazala da će se iznos sredstava potrebnih za pokrivanje potrebnog iznosa, umjesto građana platiti iz budžeta a iz sredstava prikupljenih od zagađivača.

„Ovom izmjenom obezbijedili smo da tržišno poslovanje EPCG ne bude narušeno, da građani budu dijelom rasterećeni plaćanja po osnovu korišćenja obnovljivih izvora energije, a da u konačnom rezultatu prosječni računi za električnu energiju ostanu isti ili dijelom umanjeni“, kazala je Sekulić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve