Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Vlada još nije odlučila o davanju u zakup Aerodroma Crne Gore

Đoković je kazao da bi davanje u zakup bilo dobro zbog sredstava joja bi se slila u budžet države, ali da sada cijena ne bi bila kao prije 2019. godine, već niža, te da nakon pandemije aerodromi imaju šansu da se oporave i budu od koristi državi

Vlada još nije Odboru direktora Aerodroma predočila nikakvu striktnu odluku vezanu za davanje u zakup naših vazdušnih luka, kazao je u emisiji Link predsjednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore Nebojša Đoković. On je kazao da bi davanje u zakup bilo dobro zbog sredstava joja bi se slila u budžet države, ali da sada cijena ne bi bila kao prije 2019. godine, već niža, te da nakon pandemije aerodromi imaju šansu da se oporave i budu od koristi državi.

Đoković je ponovio da za zakup Aerodroma ima nekoliko zainteresovanih kompanija.

“Taj problem možemo uvijek da gledamo sa dva aspekta, od koristi koja se dobila prilivpom sredstava u budžet države, do onoga da se izmjeri da li bi naši aerodnormi mogli sa nekim ulaganjima koja nijesu baš velika, s ozirom da smo u vremenu korone i da su cijene pale, ne bismo mogli da postignemo cijenu koja bi bila prije 2019. godine, da li se isplati ući ili ne. Taj promblem se mora dobro sagledati i ocijeniti”, kazao je Đoković.

Istakao je da je bord spreman za svaku varijantu.

“Nama, istina, trebaju sredstva da bi se naši Aerodromi modernizovali, da bi dobili sertifikate, da bismo dobili modernu opremu, komfornije terminale, nesmetan saobraćaj. Ali s druge strane, kada bi se stanje nakon korone stabilizovalo, povećali bi se prihodi i Aerodromi bi kroz nekoliko godina mogli sami bez ulaganja države da investiraju. Tako da bih ja ostavio Vladi i ekspertima da se dogovore za koji su model”, kazao je Đoković.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve