Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Vlada dala saglasnost Morskom dobru da kupi ili iznajmi do šest trajekata za liniju Kamenari-Lepetani

JP Morsko dobro će, kako je kazala ministarka Ana Novaković Đurović, novac obezbijediti iz budžetskih sredstava ili zaduženjem

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost Javnom preduzeću Morsko dobro da kupi ili iznajmi do šest trajekata za održavanje linije Kamenari-Lepetani.

JP Morsko dobro će, kako je kazala ministarka Ana Novaković Đurović, novac obezbijediti iz budžetskih sredstava ili zaduženjem.

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je da se u prosjeku 1.300-1.400 vozila besplatno preveze na relaciji Kamenari-Lepetani, i to sa jednim trajektom malog kapaciteta.

“Vasilije za sad radi besprekorno. Zamislite da država ima tri trajekta, da je Vasilije radio 20 godina, da je naplaćivao ne pet, no po tri eura, mi bi do sad imali svemirski brod koji bi sa jedne na drugu stranu prenosio kamione, auta i turiste, a ne trajekt. Zato je i pomama”, naveo je Abazović.

Pomorski saobraćaj, dodaje Abazović, ima mogućnost da besplatno ustupi svoja vozila za prevoz dok se ne ustanovi linija.

“Da su besplatno prevozili, to bi bila kosmička pravda”, ističe Abazović.

Država će, dodaje, ubrzati procedure da nova plovila dođu u Bokokotorski zaliv.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve