Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Vlada: Blizu 400 hiljada eura za rekonstrukciju mosta na Vruji

Vlada Crne Gore investiraće blizu 400 hiljada eura u rekonstrukciju mosta na rijeci Vruji, na dionici puta Plav – Vojno selo – Gusinje, predviđeno je ugovorom o izvođenju radova, koji je Uprava javnih radova potpisala sa podgoričkim preduzećem OGP “Fidija”

Vlada Crne Gore investiraće blizu 400 hiljada eura u rekonstrukciju mosta na rijeci Vruji, na dionici puta Plav – Vojno selo – Gusinje, predviđeno je ugovorom o izvođenju radova, koji je Uprava javnih radova potpisala sa podgoričkim preduzećem OGP “Fidija”, saopšteno je iz Vlade.

Rok za završetak radova je četiri mjeseca od dana uvođenja izvođača u posao.

“Riječ je o jednom od segmenata sveobuhvatnog projekta modernizacije kompletne dionice od Plava do Gusinja, u dužini od oko 10 kilometara. Prva faza sanacije, kojom je obuhvaćeno 1,2 kilometra puta, je u toku, a vrijednost posla je oko 850 hiljada eura.

Uprava javnih radova je krajem protekle godine sa preduzećem “Putevi Bar” ugovorila rekonstrukciju preostalog dijela puta od devet kilometara, u koju će Vlada iz kapitalnog budžeta uložiti 3,5 miliona eura. Radovi će početi čim dozvole vremenske prilike”, piše u saopštenju.

Kako su naveli iz Vlade, ova investicija je jedna od najvećih na tom području, a omogućiće bezbjednije odvijanje saobraćaja i bolju putnu povezanost između plavske i gusinjske opštine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve