Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

VIDEO U Ulcinju bolja sezona nego lani, osam odsto više turista

Predsjednik opštine Ulcinj Ljoro Nrekić ocijenio je da u tom gradu ova turustička sezona bila bolja od prošlogodišnje i demantovao da sezona traje 20 dana.

„Ulcinj je skoro pun i računamo da će tako biti još par dana. Demantujem one koji kažu da turistička sezona traje 20 dana. Kod nas je ova sezona duže trajala od prethodne, a prema podacima nekih turistickih radnika i bolja je od prošle“, rekao je on za Info Biro.
Kako je dodao, imali su malo vremena za pripremu turističke sezone jer je 23. maja stupio na dužnost predsjednika opštine, te da će sljedeće godine će biti mnogo bolje.

„Ima dosta problema koje smo evidentirali, od frekvencije saobraćaja od Velike plaže prema gradu, do parking prostora. To su problemi koji će u narednoj 2019 djelimično ili 90 odsto biti riješeni“, rekao je on.

Kako je dodao, krajem septembra formiraće parking servis. „Sve parkinge koji su na opštinskom zemljištu, uzeće opština. Već sam izdao nalog da mi daju mjesta gdje su prema urbanistickom planu planirane parking garaže, za koje već imamo investitore. Dosta ćemo riješiti i kupovinom jednog pauka, jer tada gradjani neće smjeti da parkiraju auta na mjestima koja nijesu predvidjena za parking, već će se na taj naćin edukovati“, rekao je on.

Govorećo o rješavanju problema prijave gostiju, on je rekao da po nekim statistikama i podacima iz TO imaju više turista koji borave u Ulcinju iz Srbije i Bosne i Hercegovine, nego sa Kosova.

„Razlog je što na granici sa Hrvatskom, Bosnom i Srbijom traze podatke gdje su boravili, da li su platili boravisne takse.  Ovaj problem će se riješiti na državnom nivou, riješiže Ministarstvo turizma, jer mi ovo nikako ne možemo regulisati. To su sistemske greške koje su nas pratile do sada, a koje će se otkloniti. Mislim da će 2019 god. biti sasvim drugacija, unosnija i plodotvornija“, kazao je on.

Fatmir Djeka, direktor TO Ulcinj, rekao je da su relativno zadovoljni turističkom sezonom, iako su imali veća očekivanja. „Naši podaci pokazuju da je broj gostiju u odnosu na prethodnu godinu veća za 8 odsto. Po našim podacima najviše turista smo imali iz Srbije, 20 odsto, zatim iz Bosne, a na trećem mjestu su gosti sa Kosova. To su neki zvanični podaci, a ako gledamo realno, najviše turista ove godine bilo je sa Kosova“, rekao je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve