Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

”VIB beton” preko veza u državnoj upravi onemogućio Kekeru koncesiju na kamenolom!

''Kekeru je onemogućena koncesija za kamenolom koji se nalazi na njegovom imanju, a VIB beton je uspio da preko svojih veza dobije koncesiju od države za kamenolom u Kučima'', rekli su naši izvori.

Kompanija ”VIB Beton” u saradnji sa državnim organima  brutalno se obračunava sa konkurencijom da bi ostavrili monopol na tržištu betona, a to je na svojoj koži najbolje osjetio Sava Keker vlasnik firme ”Keker doo”.

Kako smo juče pisali, kolašinskom preduzeću ‘Keker doo’ u ponedjeljak je stigao nalog iz Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma u kojem se obavještava da će u petak 29. oktobra Inspekcija prisilno ukloniti postrojenje za pravljenje betona u vlasništvu ove firme!

S obzirom da inspektori ne razlikuju mašinsko postrojenje od fabrike i da traže građevinsku dozvolu od preduzeća Keker, iako je u pitanju privremeni objekat izgrađen na privatnom imanju uz dozvolu Opštine, sumnja se da se u ovom slučaju radi o sprezi favorizovanog preduzeća VIB betona, koje uz pomoć državnih organa želi da ostvari monopol na tržištu.

Kako saznaje portal Aktuleno iz više dobro obavještenih izvora, VIB beton je išao toliko daleko da su preko svojih veza  u državnoj upravi onemogućili koncesiju za kamenolom Savi Kekeru!

”Kekeru je onemogućena koncesija za kamenolom koji se nalazi na njegovom imanju, a VIB beton je uspio da preko svojih veza dobije koncesiju od države za kamenolom u Kučima”, rekli su naši izvori.

Ovakve okolnosti u kojima je jedna firma jasno favorizovana, otvaraju mnoga pitanja, prije svega da li je ovo tema za Tužilaštvo, i zašto se ne ispitaju sve glasnije spekulacije o nelojalnoj konkurenciji i tendenciji ka uspotavljanju monopola na tržištu od strane VIB betona.

Portal Aktuelno istražuje ko iz trenutne garniture na vlasti pomaže ovoj kompaniji čiji je nezvanični vlasnik Dragoljub Baćo Bulatović, da na perfidan način sabotira konkurenciju.

Nelojalna konkurencija

Podsjetimo, portal Aktuelno već je pisao o aktivnostima kompanije VIB beton na protjerivanju konkurencije iz Opštine Kolašin u tekstu NELOJALNA KONKURENCIJA ”VIB beton” ne bira sredstva da ostvari monopol na tržištu!?

Dragoljub Baćo Bulatović

Kompanija ”VIB beton” reagovala je na taj tekst i demantovala gotovo sve navode, ali je u reagovanju bilo lako uočljivo više nelogičnosti i veoma diskutabilnih tvrdnji koje prije svega dokazuju tačnost informacija iz teksta portala Aktuelno.

U reagovanju se navodilo da ”VIB beton” ne protjeruje nikoga iz Kolašina, kao i da ne koriste režimski tabloid Vijesti da bi se obračunavali sa konkurencijom. Takođe su istakli da je ”medij Vijesti jedini profesionalno i nepristrasano objavio člnjenice o nezakonitom radu Kekerove firme sa nelegalnog objekta – što je utvrdio nadležni državni organ”.

Međutim, iz firme VIB beton ostali su dužni objašnjenje kako to da je baš dan nakon objavljenog članka u Vijestima, Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma naložilo uklanjanje postrojenja za pravljenje betona kolašinskom preuzeću ‘Keker doo’ vlasnika Save Kekera!?

Podsjetimo, izvršni direktor preduzeća “VIB beton” Nikola Femić optužio je 13. oktobra, u izjavi dostavljenoj režimskom tabloidu Vijesti, državne organe da su omogućili kolašinskom preuzeću ‘Keker doo’ da “stvara nelojalnu konkurenciju i ugrožavaju svakoga ko radi zakonito”.

Femić, odnosno kompanija ”VIB beton” upitala je tom prilikom Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma ”da li su nepostupanjem kolašinskom preduzeću ‘Keker doo’ dozvolili da iz nelegalnog objekta obavlja proizvodnju betona sve do kraja građevinske sezone”.

Odluka samo dan nakon teksta u Vijestima

Samo dan nakon tog teksta u mediju čija vlasnička struktura slovi za nalogodavce trenutne vlasti, a koji je od ranije poznat po vršenju pritiska na državne organe, Ministarstvo je donijelo odluku o uklanjanju postrojenja preduzeća ‘Keker doo’!?

Dakle, tekst u ”Vijestima” je objavljen – u srijedu 13. oktobra, da bi samo dan kasnije u četvrtak 14. oktobra, Ministarstvo donijelo odluku o uklanjanju Kekerovog postrojenja!? U svakom slučaju veoma simptomatična situacija.

Takođe treba napomenuti da su iz ”VIB betona” u samom demantiju pokazali da su koristili veze u administraciji i u tužilaštvu da tako ratuju sa konkurencijom.

Jer i laici znaju da je betonjerka ili betonska baza privremeni objekat i da joj ne treba standardna građevinska dozvola niti da je to predviđeno u planskom dokumentu. A kamo li da je zbog toga trebalo podnositi prijavu tužilaštvu, što su iz VIB betona uradili!?

Još jedan dokaz da VIB vrši brutalni pritisak na konkurenciju je i prijava protiv predsjednika Opštine Kolašin  Milosava Bata Bulatovića koja je podnijeta nakon što je Opština dala dozvolu Kekeru za rad betonjerke! Da li je potrebno još dokaza?

Što se tiče vlasničke strukture, portal Aktuelno nikad nije napisao da je Dragoljub Baćo Bulatović zvanični vlasnik VIB betona, već da je ”jedan od nezvaničnih suvlasnika”. To je uostalom ”javna tajna” na lokalnom nivou isto kao i vlasništvo nad jednim hotelom u Kolašinu.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
džudović
27.10.2021-08:49 08:49

Ovaj “miš” od Bulatovića je napravio kuću u Kolašinu i preko puta na državnoj zemlji asfaltirao parking. Interesantno da “VIB beton” ima betonjerku preko puta Kekera i to je u redu? Vlasnika te betonjerke su nekad otjerali i sad hoće da preuzmu sva betoniranja u Kolašinu koji postaje ogromno gradilište. Da imaju pameti mogli bi vidjeti da će biti posla i za Kekera i za njih. Pitanje je, stoji li neko moćniji od “miša” iza “VIB beton”-a?