Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Veliko interesovanje turista iz Srbije za Crnu Goru

“Prema utiscima sa nedavno održanog Međunarodnog sajma turizma u Beogradu koji je i najznačajnija sajamska manifestacija u regionu, a gdje je Crna Gora i ove godine imala veoma zapažen nastup, u ovom trenutku ne možemo reći da je bilo bilo kakvih negativnih refleksija na turističku saradnju dvije zemlje”, kazala je Maksimović u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore

Aktuelna politička situacija i zategnuti odnosi između Crne Gore i Srbije, prema utiscima sa nedavno održanog Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, neće imati bilo kakvih negativnih refleksija na turizam u Crnoj Gori, kazala je PR Nacionalne turističke organizacije Aleksandra Maksimović. Interesovanje posjetilaca je, kako dodaje, i ove godine, bilo veliko.

Foto: RTCG Printscreen

“Prema utiscima sa nedavno održanog Međunarodnog sajma turizma u Beogradu koji je i najznačajnija sajamska manifestacija u regionu, a gdje je Crna Gora i ove godine imala veoma zapažen nastup, u ovom trenutku ne možemo reći da je bilo bilo kakvih negativnih refleksija na turističku saradnju dvije zemlje”, kazala je Maksimović u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore.

Kada je riječ o interesovanju posjetilaca ono je, ističe, i ove godine bilo zaista veliko.

“Dobar pokazatelj da su odnosi i saradnja i dalje na nivou pređašnjeg je to da su štand Crne Gore posjetili naši brojni partneri iz sektora turizma Srbije, među kojima predstavnici resornog ministarstva, TO Srbije, lokalne turističke organizacije, Privredne komore, Udruženje tirističkih agencija i mnoge druge”, dodala je Maksimović.

Ono što ohrabrije je, ističe ona, i to da je, prema informacijama hotelijera koji su predstavili ponudu na sajmu, interesovanje bilo još veće, s obzirom na to da je prodat veći broj aranžmana koji su podrazumijevali sajamski popust.

“Evidentno je i interesovanje za ponudu sjevera Crne Gore, prije svega mislim na ponudu Skijališta Crne Gore i ski centra Kolašin 1600, koji su takođe ponudu predstavili na sajmu, a prema informacijama koje smo od njih dobili turističke agencije Srbije su pokazale veliko interesovanje za njihovu ponudu kako zimi tako i ljeti i ono što je najavljeno, shodno saradnji koja je dogovorena na sajmu je da ćemo već tokom marta imati oko 200 posjetilaca iz Srbije u ski centru Kolašin 1600, a u najavi su i neke ‘insentiv’ grupe tokom ljetnje turistričke sezone”, kazala je PR NTO.

Ocjenjuje da je saradnja dvije TO izuzetno dobra, prije svega kada je saradnja sa dalekim tržištima Kine, Japana, SAD-a u pitanju.

Maksimović ističe da su gosti iz Srbije dobrodošli u Crnu Goru, bez obzira na političku situaciju.

“Ne vjerujemo da će negativna medijska kampanja i pojedine tendenciozne izjave političara uticati na njihov izbor i ove godine da to bude Crne Gora. Mi smo već godinama na listi omiljenih destinacija kada su u pitanju srpski turisti. Imajući u vidu tradicionalnu bliskost dvije zemlje mi očekujemo da će se trenutna situacija prevazići i da ćemo biti domaćini još većem broju gostiju iz Srbije, ali i ostalih emitivnih tržišta”, zaključila je Maksimović.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve