Postoji veliko interesovanje značajnih turističkih emitivnih tržišta za Crnu Goru, izjavio je za Radio Crne Gore državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Damir Davidović. On napominje da će odluka o otvaranju granica zavisiti od mišljenja epidemiologa, ali se nada da će se to dogoditi do 15. juna. Ističe da je za 14 godina, od sticanja nezavisnosti, prihod od turizma povećan tri puta, premašena milijarda eura prihoda u 2019. godini, kao i da smo država u koju ulažu renomirane svjetske kompanije.

Damir Davidović

Zbog prirodnih ljepota, ali i povoljne epidemiološke situacije postoji veliko interesovanje turista iz cijelog svijeta za dolazak u Crnu Goru, rekao je državni sekretara u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Damir Davidović.

A kada će granice biti otvorene država će odlučiti nakon mišljenja naših epidemiologa uz uvažavanje preporuka EU.

“Crnogorska turistička privreda je za 14 godina od obnove nezavisnosti preporođena”, ističe Davidović.

Od ublažavanja mjera NKT-a,Radio Crne Gore realizuje emisije sa terena, pod sloganom „Turizam je patriotizam“. Cilj je da se medijski promovišu sve turističke aktivnosti kojima se nastoje umanjiti negativni efekti pandemije na taj značajni privredni segment. Gosti današnje emisije realizovane u Kolašinu uputili su zahtjev resornom ministarstvu i NTO da se postave bilbordi od sjevera do juga Crne Gore, sa porukom “Turizam je patriotizam“.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments