Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Varijabila samo za prijatelje

''Varijabile dijele kao da je njihov novac u pitanju, isključivo i samo svojim ličnim prijateljima. Spisak zaposlenih koji su dobili varijabilu niti kriterijumi po kojima se оna dijeli nije dostupan bio ni u prošlom režimu niti sada. Sa druge strane, zaposleni koji su prepoznati kao profesionalci u svom poslu se proganjaju'', tvrdi izvor Pobjede.

U Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede varijabile na zarade se i u mandatu aktuelnog ministra Aleksandra Stijovića isplaćuju netransparentno, bez kriterijuma i polutajno, tvrdi izvor Pobjede iz Ministarstva. Time je, ističe, nastavljena praksa koja je postojala i u bivšem ministarstvu, dok je na njegovom čelu bio Milutin Simović.

“Varijabile dijele kao da je njihov novac u pitanju, isključivo i samo svojim ličnim prijateljima. Spisak zaposlenih koji su dobili varijabilu niti kriterijumi po kojima se оna dijeli nije dostupan bio ni u prošlom režimu niti sada. Sa druge strane, zaposleni koji su prepoznati kao profesionalci u svom poslu se proganjaju”, tvrdi izvor Pobjede.

Navodi da isti zaposleni koji su tokom bivšeg režima primali varijabilu primaju je i sada. Mjesečna varijabila na zarade je oko 200 eura i trebalo bi da se isplaćuje tri do četiri puta godišnje.

“Varijabila se dijeli netransparentno, bez kriterijuma, polutajno. Nekada mladi Demokratske partije socijalista (DPS), koji su sa nekadašnjim ministrom Petrom Ivanovićem išli na promociju DPS-a u Herceg Novi i koji su u bivšem režimu, po osnovu lojalnosti DPS-u, zauzimali radna mjesta i dobijali sve što se moglo dobiti, danas su jos više napredovali i dobili bolja radna mjesta u Ministarstvu, u upravnim odborima i varijabilu “, tvrdi njihov izvor.

Objašnjava da su dodatak na platu, između ostalih, dobili državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Nebojša Veličković, kao i državna sekretarka Nikolina Mišnić, čije su plate više od 1.000 eura.

“Varijabilu prima i direktor Direktorata za poljoprivredu Miroslav Cimbaljević, sekretar Ministarstva Milivoje Saičić i direktorica Direktorata za ruralni razvoj Andrijana Rakočević, kao i načelnica Amra Terzić. Jedino je nepoznanica je li varijabilu dobio ministar Stijović, pa da bude sve kompletno”, kaže izvor Pobjede.

Podsjeća da je neposredno nakon izbora na funkciju, Stijović pompezno nastupio u medijima i objasnio kako je bivši ministar Milutin Simović netransparentno i bez kriterijima dijelio varijabile i plaćao zaposlenima kiriju za odvojen zivot.

Dodaje i da je aktuelno nekoliko, potpuno neopravdanih, disciplinskih postupaka prema ljudima koji se usude da kritikuju i ne pripadaju porodično-prijateljskom klanu državnog sekretara Nebojše Veličkovića. Kaže i da je jedna osoba suspendovana i da se priprema nekoliko tužbi zaposlenih protiv Ministarstva, zbog nezakonistosti u radu.

“Funkcije kao i varijabilu mogu dobiti samo oni koji su u dobrim odnosima sa državnim sekretarom Veličkovićem, koji je svojevremeno bio pripadnik Srpske radikalne stranke ,,Dr Vojislav Šešelj“ i koji je Šešelja dočekao u Beogradu, po povratku iz Haga”, tvrdi izvor.

Navodi da je Veličkovića u Podgoricu doveo nekadašnji ministar poljoprivrede Tarzan Milošević i da je tokom rada u Ministarstvu koristio sve moguće privilegije.

“Veličković se, kad je osjetio da će režim DPS-a da padne, okrenuo današnjoj vlasti. Potpuno je privatizovao Ministarstvo. Toliko da niko od direktora ne smije da mu se suprotstavi”, ističe izvor Pobjede.

Prema njegovim riječima, ljudi koji su dugo radili u Ministarstvu poljoprivrede i koji su poznavali posao jednostavno su sklonjeni, bez obrazloženja.

“Na njihovo mjesto došli su novi ljudi, samo na nečiju preporuku, bez bilo kakvog znanja iz poljoprivrede ili državnog ispita. Bez državnog ispita pokrivaju funkcije direktora direktorata i u ulozi v.d. (vršilaca dužnosti) raspolažu velikim novcem građana, dok sve vrste subvencija za proizvođače kasne”, naglasio je izvor Pobjede.

 

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
06.10.2021-11:44 11:44

Ovaj Stijovic je rodjen prije lisice,nego da me ubrzo to “darovanje svojih prirepaka”ne obije o tu fukarsku glavu.