Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

USSCG: Neprihvatljivo i neodgovorno da nijesu razmatrane inicijative za dopunu Zakona o akcizama

Reagovanje povodom nove najave poskupljenja goriva

Povodom nove najave poskupljenja goriva, Unija slobodnih sindikata Crne Gore ističe da je neprihvatljivo i krajnje neodgovorno da, i pored brojnih apela, na sjednicama Skupštine održanim početkom ovog mjeseca, nijesu razmatrane inicijative za dopunu Zakona o akcizama, među kojima je i inicijativa Unije slobodnih sindikata Crne Gore.

“Građani/ke Crne Gore dovedeni su u procjep između nečinjenja poslanika i nemogućnosti postupanja Vlade Crne Gore kad je u pitanju limitiranje cijene goriva. Danas najavljeno novo poskupljenje goriva, koje za sobom povlači nova poskupljenja drugih roba i usluga, dodatno će urušiti standard građana, a da se pritom odgovorni ne bave ovom temom na javnoj sceni, niti po tom pitanju iskazuju posebnu zabrinutost. Zato, Unija slobodnih sindikata Crne Gore poziva poslanike/ce i sve druge donosioce odluka da svojim hitnim djelovanjem ne dozvole da najnovije poskupljenje goriva, ali i drugih roba i usluga, anuliraju pozitivne efekte programa „Evropa sad!“, navodi USSCG.

Unija slobodnih sindikata Crne Gore i ovom prilikom insistira na što hitnijem sazivanju vanredne sjednice Skupštine i razmatranju inicijative za dopunu Zakona o akcizama kako bi se limitirala cijena goriva i tako zaštitio standard građana do stabilizacije cijena nafte i naftnih derivata na svjetskom tržištu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve