Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Uspostaviti efikasan mehanizam finansijskog nadzora nad preduzećima u vlasništvu države

Izvršni direktor kompanije Montenegro works Filip Radulović i finansijski direktor Jovan Gošović sastali su se sa ambasadorom Slovenije u Crnoj Gori Gregorom Preskerom, koga su upoznali sa ciljevima kompanije

Izvršni direktor kompanije Montenegro works Filip Radulović i finansijski direktor Jovan Gošović sastali su se sa ambasadorom Slovenije u Crnoj Gori Gregorom Preskerom, koga su upoznali sa ciljevima kompanije.

„Cilj nam je da uspostavimo efikasan mehanizam finansijskog nadzora nad preduzećima u većinskom vlasništvu države i pružimo im podršku pri uspostavljanju važnih procesa za njihovo poslovanje – efikasnog korporativnog upravljanja, strateškog planiranja, kontrolinga. Vjerujem da će ovaj projekat koji je projektovan po modelu brojnih evropskih zemalja dati rezultate i omogućiti da se uvede red u državnim kompanijama“, rekao je Radulović.

Ambasador Slovenije podržao je rad kompanije Montenegro works i podsjetio da u zemlji iz koje dolazi postoji državni holding koji se bavi tamošnjim preduzećima.

„Sa zadovoljstvom ću posredovati kod uspostavljanja kontakta sa Slovenačkim državnim holdingom, jer smatram da bi iskustva našeg državnog holdinga za vas bila važna pri uspostavljanju raznih procesa vezanih za poslovanje kompanije i ostvarenje zacrtanih ciljeva“, rekao je Presker.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve