Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Uspješno realizovana ljetnja turistička sezona u Baru

Sezona je bila puna izazova

Ljetnja turistička sezona u Baru je uspješno realizovana, konstatovano je na današnjem sastanku povodom sumiranja rezultata sezone i predstavljanja rezultata ankete turista.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević rekao je da turizam kao privredna grana postaje dominantna u Baru.

“Na početku turističke sezone bili smo više nego oprezni i najavljivali smo da je moguće ostvariti značajan turistički promet, međutim, ono što su pokazatelji iz špica turistiučke sezone prevazišlia su sva naša očekivanja”, kazao je Raičević.

Dodaje da je još uvijek rano za sumiranje svih rezultata i finansijskih pokazatelja turističke sezone koja još uvijek traje.

“Raduje činjenica da se, manje više, u svim turitičkim mjestima i ovih dana izvode radovi na rekonstrukciji postojećih i izgradnji novih turističkih kapaciteta, počev od Virpazara i rekonstrukcije hotela 13. jul, do Čanja gdje se gradi novi turistički rizort, Sutomora gdje hotel “Korali” planira nastavak rekonstrukcije svojih kapaciteta, hotel “Inex”- Zlatna obala, koji je promijenio vlasnika i vrijedno izvode radove na rekonstrukciji ovoga kompleksa, pa do nastavka radova na turističkim kapacitetima na Velikom Pijesku. Sve ove aktivnosti daju nam snagu i ulivaju sigurnost da će turistička ponuda našeg grada u godinama koje dolaze biti značajno unaprijeđena i prilagođena svim zahtjevima i standardima turističke privrede”, kazao je on.

Prema njegovim riječima, sezona je bila puna izazova.

“Uz sve ono što prati špic sezone, tu su i saobraćajne gužve. Lokalna uprava planira da sprovede aktivnosti u dijelu rješavanja ove problamatike. Osim toga, šaljemo poruku i prema Vladi i resornim ministarstvima te Upravi za saobraćaj, da je prioritet za dalji razvoj i turizma ali i svih privrednih djelatnosti, rekonstrukcija regionalnih putnih pravac Virpazar-Sutorman-Biskupada i Bar-Kamenički most-Vladimirske krute”, rekao je Raičević.

On je istakao da su značajne investicije relizovane u i u oblasti vodosnabdijevanja.

“Ove godine stvaljena je u funkciju novoizgrađena vodovodna mreža na Velikom Pijesku kao jednom od najznačajnjih turističkih mjesta grada. Kroz značano unapređenje i rekonstrukciju vodovodne mreže ove ljetnju sezonu smo dočekali bez restrikcija vode, što je ozbiljan pomak. Nećem stati dok svim turističkim mjestima i svim domaćinstvima ne dovedemo i izgradimo hidrotehničke instalacije i obezbijedimo adekvatno snabdijevanje vodom”, naveo je Raičević.

On se zahvalio TO Bar, ali i ukupnoj turističkoj pripvredi koji su radili dobar posao za ovu sezonu i poručio da Opština Bar ostaje otvorena za dalju saradnju i komunikaciju te da samo zajednički možemo rješavati sve izazove sa ciljem da već naredna sezona bude godina oporavka turzima u našem gradu.

Direktor Turističke organizacije Bar Emil Kukalj prezentovao je najznačajnije aktivnosti TO Bar na pripremi i realizaciji ljetnje turističke sezone 2021. On je kazao da su na početku godine radili na edukaciji privrede, a kasnije značajan napor uložili na organizaciju promotivnih nastupa na sajmovima turizma (online I uživo) ali realizaciju promotivnih kampanja.

“Organizovali smo i veliki broj studijskih putovanja novinara i turoperatora. Svi su bili odušeljeni što je rezultiralo objavama koje su bile pozitivne za Opštinu Bar. Prvi smo u saradnji sa partnerima organizovali studijsku posjetu agencija iz Srbije što je rezltiralo povećanim interesovanjem za Bar, a nakon toga oranizovana je i studijska posjeta agecnija iz BiH”, rekao je Kukalj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve