Uprava javnih radova potpisala je tri nova ugovora, koja će omogućiti nastavak valorizacije turističkih potencijala sjevera, saopšteno je iz Vlade.


“U okviru projekta izgradnje novog ski centra na lokalitetu Žarski na mojkovačkoj strani Bjelasice, ugovorena je izrada idejnog rješenja, glavnog projekta i izgradnja ski staza uz planiranu žičaru „Z4“, po principu „projektuj i izgradi“. Najbolje rangirani ponuđač u postupku javne nabavke bilo je podgoričko preduzeće “Gradnja inženjering MNE”, a vrijednost posla je 1,9 miliona eura.

Rok za izradu idejnog rješenja je dva mjeseca od potpisivanja ugovora, za izradu glavnog projekta dva mjeseca od usvajanja idejnog rješenja, a za izgradnju šest mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao”, navodi se u saopštenju Vlade.

Ranije je, podsjećaju, ugovorena izrada tehničke dokumentacije i izgradnja šestosjedne isklopive žičare, kapaciteta 2600 skijaša na sat.

“Takođe, podizanjem potpornih konstrukcija na putu Vragodo – Vrioci – Žarski katun, za koje je izabrano preduzeće “Eko recikalaža” iz Podgorice, stvoriće se uslovi za dalju izgradnju pristupne saobraćajnica prema Žarskom. Vlada će u ovaj posao investirati blizu milion eura, a ugovoreni rok završetka radova je 90 dana od uvođenja izvođača u posao”, navodi se u saopštenju.

Uprava javnih radova je ugovorila i izradu idejnog rješenja, glavnog projekta i izgradnju ski staza uz planiranu žičaru „K8“ na skijalištu Kolašin 1600, po principu „projektuj i izgradi“. Ovaj posao takođe je nakon tenderskog postupka pripao „Gradnji inženjering MNE“ , a vrijednost radova je 1,2 miliona eura.

Izvođač se obavezao da izradu idejnog rješenja završi u roku od dva mjeseca od dana potpisivanja ugovora, izradu glavnog projekta dva mjeseca od dana usvajanja idejnog rješenja, dok će radove na žičari završiti za šest mjeseci od uvođenja u posao.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve