Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

URA: Vrijeme da se smanje porezi i doprinosi na zarade

Oni su ovu mjeru, kako navode, predstavili u svom ekonomskom program “Posao za sve” a  na ovaj način bi se, smatraju iz ove stranke smanjilo poresko opterećenje privrede i omogućio novi investicioni ciklus domaćim preduzetniima

Za podršku malom i srednjem biznisu u Crnoj Gori treba postepeno smanjivati poreze i doprinose sa sadašnjih 67 odsto na ispod 50 odsto do 2030. godine uz beskompromisno rješavanje problema sive ekonomije, kazali su danas iz Građanskog pokreta URA.

Oni su ovu mjeru, kako navode, predstavili u svom ekonomskom program “Posao za sve” a  na ovaj način bi se, smatraju iz ove stranke smanjilo poresko opterećenje privrede i omogućio novi investicioni ciklus domaćim preduzetniima.

“Ovu mjeru bi pratio društveni konsenzus da svi moraju plaćati porez i da se uvodi nulta telarancija za neplaćanje poreza. Godinama slušamo kako je Crna Gora siromašna zemlja. A to naprosto nije tačno! Nismo bogati, ali nismo ni siromašni. Da odgovorno raspolažemo novcem, imali bismo i pristojno školstvo i pristojno zdravstvo i dostojanstvenu socijalnu politiku. Svi moraju imati odgovoran odnos prema državnim porezima a za to je potrebno i da država postane dobar servis svojim građanima”, smatraju oni.

Navode i da je praksa pokazala da bi smanjenje poreskog opterećenja dovelo do povećanja osnovice za oporezivanje i uvećanja prihoda državnom budžetu, te se sa ovim mjerama treba krenuti što prije, ako postoji odgovornost nadležnih.

Zaključuju da bi Vlada Crne Gore trebala što prije da prihvati ovaj prijedlog i da su spremnost za takvim korakom nagovještavali i ranije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve