Građanski pokret URA pozvao je Vladu Crne Gore da što prije aktivira treći paket mjera podrške privredi iz razloga sve teže ekonomske situacije u kojima se brojna preduzeća nalaze.

Foto: URA

„Iako je Ministarstvo ekonomije još odavno najavilo 3. paket mjera pomoći privredi a istu stvar potvrdio predsjednik države Milo Đukanović gostujući na javnom servisu 16. aprila od svega toga do sada nije bilo apsolutno ništa“, navode iz URE.

Kako se zbog novonastale situacije sa koronavirusom privreda, naročito tiuristička, još nije aktivirala ovakav odnos Vlade i Ministarstva ekonomije smatramo krajnje neprimjerenim, navode oni.

„Građani su ostavili na ledini i osim deklarativnih obećanja ništa nije učinjeno. Novim rebalansom budžeta nemoguće je prepoznati bilo kakve subvencije privredi i jedino što se može na osnovu tog prijedloga dokumenta zaključiti jeste da država nije našla neophodni novac te tako u potpunosti zanemarila potrebe privrede i građana“, kažu u ovoj partiji.

U URI tvrde da i relevantne međunarodne institucije takođe prepoznaju manipulativne radnje Vlade Crne Gore kada je u pitanju borba sa ekonomskom krizom i da je po tim statistikama, ističu oni, broj preduzeća koji su zadovoljni mjerama Vlade po EBRD-u svega 5%, a da je čak je 80% potpuno nezadovoljno Vladinim mjerama.

„Slikovitijeg objašnjenja od ovoga građanima nije potrebno, a njime se dokazuje nesposobnost i nedostatak bilo kakvog senzibiliteta za privredu i građane. URA apeluje na privrednike i građane da se zajedničkim snagama suprotstavimo ovako neodgovornoj politici i zajedno krenemo u izgradnju održivog ekonomskog modela koji će omogućiti svima koji rade na pošten i legalan način da posluju bez barijera suprotstavljajući se snažno privilegovanim firmama ili monopolistima koji guše tržišnu privredu“, navode iz URE.

Ističu i da je pravednijom distribucijom i umanjenjem korupcije moguće pronaći sredstva, ali da je nakon 30 godina bahatog modela logično da smo kako država došli u sadašnju situaciju.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve