Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

URA: Negativno mišljenje DRI i promjena na političkoj sceni razlog kašnjenja Skupštine akcionara Plantaža

Oni ističu "da su iz Plantaža kao razlog za ovako kasno održavanje pomenute Skupštine naveli pandemiju koronavirusa, uz to i da revizorski izvještaj nije urađen na vrijeme, te mnogo štošta."

Skupština akcionara Plantaža zakazana je za 25. septembar, a otkad Plantaže postoje kao akcionarsko društvo, Skupština akcionara se uvijek održavala krajem juna, kazali su danas iz Građanskog pokreta URA.

Oni ističu “da su iz Plantaža kao razlog za ovako kasno održavanje pomenute Skupštine naveli pandemiju koronavirusa, uz to i da revizorski izvještaj nije urađen na vrijeme, te mnogo štošta.”

“A u stvari pravi razlozi su duplo negativno mišljenje od strane DRI-a na revizorski izvještaj na poslovanje Plantaža za 2018. godinu, kao i promjena na političkoj sceni Crne Gore, poslije održanih parlamentarnih izbora 30. avgusta ove godine”, ocjenjuju iz ove partije.

Oni navode da od 31. avgusta, rukovodstvo Plantaža vuče niz poslovnih poteza na štetu firme, od novog višemilionskog zaduživanja, preko prevođenja velikog broja radnika sa ugovora na određeno vrijeme, na ugovor na neodređeno vrijeme, do sumnjive prodaje svojih vina pod tuđom etiketom, firmi Platinum Zagreb.

“Danas smo svjedoci, da u susret novoj Skupštini akcionara, ponovo vrše pritisak na zaposlene, koji su vlasnici akcija Plantaža, da potpisuju punomoćje u korist kandidata odabranog od menadžmenta Plantaža, koji bi predstavljao manjinske akcionare i na Skupštini dobio dovoljan broj akcija, nakon čega bi taj kandidat mogao da uđe u Bord direktora”, kažu iz URE.

Navode i da “sva ta punomoćja, koja se ovjeravaju kod notara Maje Đurašević, se plaćaju nezakonito, novcem Plantaža”.

“I ovdje je u pitanju scenario Ramade, koji se ponavlja dugi niz godina”, zaključuju oni.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve