Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

URA: Naši amandmani postali sastavni dio budžeta, više novca za škole, bolnice, Prijestonicu Cetinje…

Među najznačajnim projektima za koje se opredjeljuje novac nakon amandmanskog djelovanja naših poslanika izdvajaju se veća ulaganja za Prijestonicu Cetinje, novac za rekonstrukciju Internog odjeljenja bjelopoljske bolnice, veći novac za podršku inovacijama u IT sektoru, novac za nabavku računarske opreme za škole na sjeveru

Mnogi amandmani na budžet za 2022. godinu poslanika Građanskog pokreta URA prihvaćeni su od strane Ministarstva finansija i postali njegov sastavni dio, saopšteno je iz ove stranke.

Među najznačajnim projektima za koje se opredjeljuje novac nakon amandmanskog djelovanja naših poslanika izdvajaju se veća ulaganja za Prijestonicu Cetinje, novac za rekonstrukciju Internog odjeljenja bjelopoljske bolnice, veći novac za podršku inovacijama u IT sektoru, novac za nabavku računarske opreme za škole na sjeveru…

„Za fiskulturnu salu OŠ „Mrkojevići“ u Baru obezbijedili smo dodatnih 402.779,31 euro. Za fiskulturnu salu OŠ „Lovćenski partizanski odred“ obezbijedili smo dodatnih 100.000,00 eura. Za izgradnju nove OŠ „Mladost“ u Bijelom Polju, u selu Kanje, obezbijeđeno je 790.000,00 eura. Za izradu projektne dokumentacije i prve faze izgradnje fiskulturne sale osnovne škole u Nedakusima u Bijelom Polju obezbijeđeno je 50.000,00 eura. Za nabavku računarske opreme za osnovne i srednje škole na sjeveru obezbijeđeno je dodatnih 50.000,00 eura“, ističu iz URE.

Oni dodaju da su zahvaljujući njihovim amandmanima obezbijeđena veća sredstva za projekte u Prijestonici Cetinje i to u iznosu od dodatnih 761.000,00 eura koji je usklađen sa budžetske pozicije sa odlukom Senata Prijestonice.

Navode da će zahvaljujući njihovim amandmanima bolnica u Bijelom Polju dobiti značajna sredstva.

„Za adaptaciju Internog odeljenja bolnice u Bijelom Polju obezbijedili smo dodatnih 700.000,00 eura. Za nabavku aparata savremene magnetne rezonance za bolnicu Bijelo Polje obezbijeđeno je dodatnih 1.000.000,00 eura“, ukazuju oni.

Zaključuju da su se posebno pozabavili i razvojem IT industrije u Crnoj Gori te u tom segmentu za podršku inovacijama u IT sektoru amandmanski obezbijedili dodatnih 255.482,32 eura.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
borko
28.12.2021-10:31 10:31

Za svakog poslanika i svaku podignutu ruku i sagnutu glavu po meleonče, ka na pjacu…