Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

URA: Mitrović nanio štetu, hitno da otpečati asfaltnu bazu ”Puteva”

''Zbog nepromišljene i štetne odluke odlazećeg ministra urbanizma i ekologije Ratka Mitrovića da zapečati rad asfaltne baze i drobilice/separacije podgoričkog preduzeća ''Putevi'', direktnu štetu trpe samo zaposleni u tom preduzeću i svi građani Podgorice''

Podgorički Odbor Građanskog pokreta URA pozvao je odlazećeg ministra urbanizma i ekologije Ratka Mitrovića da omogući rad asfaltnoj bazi podgoričkog preduzeća “Putevi”, ocjenjujući da njegova odluka nanosi štetu zaposlenima ali i svim građanima Podgorica.

”Zbog nepromišljene i štetne odluke odlazećeg ministra urbanizma i ekologije Ratka Mitrovića da zapečati rad asfaltne baze i drobilice/separacije podgoričkog preduzeća “Putevi“, direktnu štetu trpe samo zaposleni u tom preduzeću i svi građani Podgorice. Naime, dok su mašine Puteva ugašene, a radnici neuposleni, to preduzeće u gradskom vlasništvu asfalt kupuje od kompanije Bemax, po ko zna kojim cijenama, šta će na kraju opet platiti svi građani našeg grada”, navodi se u saopštenju.

URA je pozvala Mitrovića i nadležne da uklone plombu sa zapečaćene asfaltne baze i omoguće rad tog gradskog preduzeća, ali i da postave jasan rok – do kada je neophodno pribaviti svu nedostajeću dokumentaciju.

”Samo je teško utvrditi, ko gore želi podgoričkim Putevima – neodgovorni menadžment, koji je samo za nezakonite javne nabavke, posljednjih mjeseci platio kaznu od 15 hiljada eura, ili ministri Mitrović, Milatović, Spajić i odlazeća Vlada, koji se javno slade tužnoj fazi funkcionisanja tog važnog podgoričkog preduzeća”, navodi se u saopštenju.

URA, kako su kazali, ističe da podgorička firma, zbog činjenice da je njena asfaltna baza ugašena, sada asfalt kupuje od kompanije Bemax, po ko zna kojim cijenama, a u svakom slučaju “većim nego što bi bila cijena koštanja asfalta, proizvedenog na našoj bazi, sa našim radnicima i našom mehanizacijom“.

“Podgorički “Putevi“ zaslužuju i mogu mnogo bolje. Prvi korak ka njihovom oporavku i jačanju, mora biti dozvoljavanje rada asfaltne baze – nakon formiranja evropske Vlade, a već naredni – promjena katastrofalnog menadžmenta preduzeća, depolitizacija i jačanje kapaciteta. Putevi trebaju i mogu biti nosilac razvoja Podgorice, kompetentan učesnik svih tendera i izvođač najkompleksnijih infrastrukturnij projekata našeg Grada. Umjesto izvlačenja javnog novca u privatne džepove, moramo unaprijediti rad preduzeća i jačati ga – u interesu radnika, Grada i svih građana Podgorice“, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
13.04.2022-16:27 16:27

Uhapsite ta govna apostolska,sad kad nema “funkciju”posaljite nekoga da dobro IZDOVACE po turinu da slamcicom konzumira hranu.