Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Uprava prihoda i carina: U poslednjih sedam dana oduzeta roba vrijedna preko 70.000 eura

U tri odvojene akcije, od kojih je jedna sprovedena u saradnji sa Upravom policije, u poslednjih sedam dana oduzeta roba vrijedna preko 70.000 eura, saopšteno je iz Uprave prihoda i carina

U tri odvojene akcije, od kojih je jedna sprovedena u saradnji sa Upravom policije, u poslednjih sedam dana oduzeta roba vrijedna preko 70.000 eura, saopšteno je iz Uprave prihoda i carina.

“Službenici Uprave prihoda i carina, kontrolom tri kamiona koji su prevozili robu iz Turske, oduzeli su 4.420 komada tekstilnih prozivoda i obuće, čija je vrijednost 64,695.00 eura. Roba je zadržana po osnovu povrede prava intelektualne svojine”, naveli su u saopštenju.

U sklopu druge akcije službenici Uprave prihoda i carina – Odsjek za suzbijanje krijumčarenja, zajedno sa službenicima Uprave policije, sprovodeći redovne aktivnosti,
pronašli su i oduzeli, kako su naveli, krijumčarenu robu vrijednosti 6.300 eura.

“Robu, koja je predmet prekršaja, čine tekstilni proizvodi i mobilni telefoni. Odgovornim licima, zbog počinjenog prekršaja, izdata su dva prekršajna naloga u iznosu od po 500,00 eura”, dodaju na Tviteru.

U sklopu treće akcije, dalje navode, službenici UPC i UP, na GP Dobrakovo pronašli su i oduzeli 238 paklica cigareta marke „Corset“ vrijednosti 476, 00 eura.

“Kontrolom putničkog motornog vozila, crnogorskih registarskih oznaka, na izlazu iz carinskog područja, pronađene su cigarete koje su bile sakrivene u prednjem braniku vozila. Cigarete su oduzete, a protiv odgovornog lica pokrenut je krivični postupak. Uprava prihoda i carina, u skladu sa svojim ovlašćenjima i uz pomoć Uprave policije, nastoji da bude uspješna u sprječavanju svih vidova krijumčarenja na granicama”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve