Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Uprava prihoda i carina naplatila 1,86 milijardi eura

Vršiteljka dužnosti direktorice Uprave prihoda i carina Milena Petričević, navela je da novi menadžement Uprave, koji je imenovan krajem oktobra možemo da se pohvali da ima iza sebe vrijednih 60 dana rada

Uprava prihoda i carina naplatila je ove godine 1,86 milijardi eura prihoda, što je 10,74 odsto više u odnosu na prošlu godinu, ali i 2,11 odsto manje u odnosu na 2019. godinu, saopštili su predstavnici Uprave na današnoj pres konferenciji. Ovogodišnji poreski prihodi su iznosili 1,09 milijardi eura, a carinski 776,5 miliona eura.

Vršiteljka dužnosti direktorice Uprave prihoda i carina Milena Petričević, navela je da novi menadžement Uprave, koji je imenovan krajem oktobra možemo da se pohvali da ima iza sebe vrijednih 60 dana rada.

Ona se zahvalila poreskim obveznicima što su u prezthodna dva mjeseca, od 21. oktobra do 21. decembra, uplatili u budžet oko 335 miliona eura, po osnovu poreskih obaveza i doprinosa. To je 18,05 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, a 4,5 odsto više u odnosu na isti period 2019.

“Treba svi zajedno da postignemo ambijent u kojem će legalno poslovanje predstavljati najprivlačniji a i najisplativiji vid poslovanja. Imamo zadatak da prepoznamo sve one oblike sive ekonomije i neformalnih djelatnosti gdje se stiče korist, a koju ostvaruju akteri te sive ekonomije, a na štetu svih građana. Jer dragi građani i privrednici porez i novac iz poreza to je novac svih nas”, poručila je Petričević.

Predstavnici Uprave su saopštili da je ukupna vrijednost zaplijenjenih cigareta 748 hiljada eura , dok je zaplijenjena količina svih droga u ovoj godini 3.397 kilograma.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve