Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Uprava javnih radova: Kolašin 1600 dobija novih šest kilometara ski staza

Novootvoreni planinski centar Kolašin 1600, u koji je Vlada Crne Gore do sada uložila više od 17 miliona eura, dobiće do kraja godine novih šest kilometara ski staza, saopšteno je iz Uprave javnih radova

Novootvoreni planinski centar Kolašin 1600, u koji je Vlada Crne Gore do sada uložila više od 17 miliona eura, dobiće do kraja godine novih šest kilometara ski staza, saopšteno je iz Uprave javnih radova.

foto Uprava javnih radova

“Izgradnja ski staza je u toku, a izvođač radova je podgoričko preduzeće “Gradnja inženjering”. Vrijednost ugovora, koji je obuhvatio izradu idejnog rješenja i glavnog projekta za 10 kilometara ski staza i izgradnju šest kilometara u prvoj fazi radova, iznosi 1,2 miliona eura.

Nove skijaške staze ispunjavaće sve standarde i norme Međunarodne skijaške federacije (FIS), sadržaće ograde za usmjeravanje skijaša, zaštitne ograde, kao i odgovarajuću signalizaciju.

foto Uprava javnih radova

Realizacija projekta doprinijeće znatnom poboljšanju kvaliteta ponude na ovoj atraktivnoj zimskoj turističkoj destinaciji, imajući u vidu da će skijašima na raspolaganju biti ukupno 12,5 kilometara staza.

Nova šestosjedna isklopiva žičara kapaciteta 2600 skijaša na sat i ambijentalni restoran Troglava otvoreni su početkom protekle godine, a prvi koji je prošao nove ski staze bio je legendarni jugoslovenski skijaš Bojan Križaj”, piše u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve