Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Uniprom: Đukanović pokušava da kupi vrijeme, a iznio je i neistine da dugujemo 13 miliona Montenegro Bonusu

,,Očigledno je da Đukanović dokumenta ne čita već ih drži u fasciklama a vidjeli smo čemu mu iste služe''

Sada je sasvim jasno da osim što pokušava kupiti vrijeme, jer se ne izjašnjava o ponudi Uniproma, Milutin Đukanović je u emisiji Okvir na nacionalnom Javnom servisu bez zadrške, na jedan neprimjeren način, iznio neistine na račun Uniproma o navodnom dugu od 13 miliona prema Montenegro Bonusu, saopšteno je danas iz Uniproma.

Saopštenje prenosimo integralno:

“Kako građani ne bi bili u zabludi, dostavljamo kopiju dopisa iz kompanije Montenegro Bonus u kojoj se tačno navodi da je Uniprom od datuma 19.07.2014. godine do današnjeg dana izmirio sve obaveze i da nema nikakvih dugovanja prema ovoj kompaniji.

Očigledno je da dokumenta ne čita već ih drži u fasciklama a vidjeli smo čemu mu iste služe.

Nadamo se da će makar ispuniti javno datu riječ i obezbijediti radna mjesta u Elektroprivredi Crne Gore za one radnike koji će, kao posljedica ovakve rušilačke politike, ostati bez radnih mjesta.

Povodom današnjih informacija koje je s javnošću podijelio Milutin Đukanović, odmah smo uputili dopis Elektroprivredi Crne Gore u kojem ih pozivamo da slobodno preformulišu i usklade raniji dopis sa članom 25. Zakona o obligacionim odnosima.

Takođe, pozvali smo ih da takav nacrt ugovora dostave čim prije. Naša ponuda jasno sadrži da taj “ugovor“ podrazumijeva preuzimanje postrojenja na godinu dana u kojima se proizvodi primarni aluminijum bez ikakve teretne obaveze prema Unipromu i da sav ostvareni profit pripada Elektroprivredi Crne Gore uz obavezu da po isteku ugovora vrate postrojenje u stanje u kakvom su ga preuzeli. Ovakav nacrt ugovora ćemo potpisati, ovjeriti i vratiti u roku od jednog sata, bez ispravke ili dopune.

Naravno, Uniprom drži da će EPCG održati riječ i u skladu sa njihovom obavezom potpisati taj nacrt pravnog posla baziran na prethodno navedenim premisama.”

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve