Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Unija poslodavaca traži vanrednu sjednicu Socijalnog savjeta zbog korona virusa

U cilju pravovremenog planiranja i reagovanja na očekivane posljedice bolesti izazvane virusom KOVID-19, Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) je danas uputila dopis predsjedniku Socijalnog savjeta Crne Gore u kojem predlaže hitno sazivanje vanredne sjednice Savjeta

U cilju pravovremenog planiranja i reagovanja na očekivane posljedice bolesti izazvane virusom KOVID-19, Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) je danas uputila dopis predsjedniku Socijalnog savjeta Crne Gore u kojem predlaže hitno sazivanje vanredne sjednice Savjeta.

foto Ilustracija

Uz socijalne partnere – članove Savjeta, UPCG je predložila da sjednici prisustvuju i predstavnici ministarstva zdravlja, ekonomije i finansija. Sa navedenom inicijativom, UPCG je upoznala i resorne ministre.

“Pravovremeno reagovanje i zajedničko djelovanje članova Socijalnog savjeta Crne Gore i navedenih ministarstava ima za cilj kreiranje neophodnih mjera podrške održivosti preduzeća i očuvanju radnih mjesta. Zajednički interes socijalnih partnera – Vlade, sindikata i poslodavaca, je da svojim radom i dalje aktivno doprinose obezbjeđenju tačnih, blagovremenih i potpunih informacija, kao i preporuka Instituta za javno zdravlje, Fonda zdravstva i Ministarstva zdravlja, a sve u cilju pružanja pune podrške očuvanju i zaštiti zdravlja i života građana”, ističe se u saopštenju UPCG.

Kako se ističe, svjesni aktuelnosti trenutka, ta institucija očekuje da će Socijalni savjet u što kraćem roku zakazati vanrednu sjednicu u proširenom sastavu, i omogućiti dijalog koji će rezultirati usvajanjem mjera koje će odgovoriti navedenim očekivanjima, i otkloniti nedoumice oko određenih pitanja koja aktuelnim zakonodavstvom nijesu regulisana, a tiču se poslodavaca i njihovih zaposlenih.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve