Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Unija poslodavaca i Uprava prihoda dogovorile formiranje Koordinacionog tijela za saradnju

Kako su saopštili iz UPCG, učesnici sastanka su ocijenili da je COVID-19 kriza rezultirala stanjem koje se veoma negativno odražava na poslovanje poreskih obveznika i značajno otežava realizaciju redovnih, a posebno reformskih procesa i projekata koji su u toku

Na današnjem sastanku predsjednik Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG) Predrag Mitrović i v.d. direktora Uprave prihoda (UP) Aleksandar Damjanović, su dogovorili su formiranje Koordinacionog tijela, sa ciljem da svojim djelovanjem ponudi rješenja koja će omogućiti da odluke nadležnih u vezi poreske legislative, procedura, postupaka i drugih pitanja iz nadležnosti Uprave prihoda i resornih ministarstava sadrže minimalna opterećenja za poreske obveznike i poresku administraciju.

Kako su saopštili iz UPCG, učesnici sastanka su ocijenili da je COVID-19 kriza rezultirala stanjem koje se veoma negativno odražava na poslovanje poreskih obveznika i značajno otežava realizaciju redovnih, a posebno reformskih procesa i projekata koji su u toku.

“U cilju pravovremene pripreme za predstojeću turističku sezonu i kreiranja optimalnog ambijenta za obavljanje poslovnih aktivnosti privrednika, na sastanku je dogovoren nastavak kampanje UP ‘Poreski karavan’ i održavanje niza zajedničkih online edukativnih seminara za privredne subjekte iz oblasti primjene poreskih zakona”, navode iz UPCG.

Dodaju, da su za tu potrebu planirane teme koje se tiču projekta elektronske fiskalizacije, obaveza poreskih obeznika po osnovu primjene Zakona o privrednim društvima, pravilnog tumačenja poreskih propisa i otklanjanja nedoumice vezanih za procedure postupanja u Upravi prihoda.

“U toku veoma otvorene i konstruktivne diskusije, uvažavajući predloge saopštene od strane predstavnika UPCG, v.d. direktora Uprave prihoda i predsjednik UPCG su dogovorili da UP i UPCG u narednom periodu inteziviraju saradnju u oblasti suzbijanja sive ekonomije i uklanjanja nelojalne konkurencije sa tržišta, uz ocjenu da se radi o gorućim pitanjima koja su od posebnog interesa i za državni budžet i privrednike koji posluju u skladu sa propisima”, piše u saopštenju.

Ispred Uprave prihoda, učesnica današnjeg sastanka bila je i načelnica Odsjeka za usluge poreskim obveznicima, kontakt centar i edukaciju javnosti Milica Vuletić, a ispred UPCG potpredsjednik Slobodan Mikavica, član Nadzornog odbora Ranko Stanišić, član Izvršnog odbora Miroslav Jančić, generalna sekretarka Suzana Radulović, šefica Sektora za pravna pitanja i socijalni dijalog Rumica Kostić, i šefica Sektora za PR i marketing, Zvezdana Oluić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve