Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Unija poslodavaca i Hrvatska gospodarska komora potpisale sporazum o saradnji

Tim činom, ove dvije organizacije uspostavile su bilateralno partnerstvo koje ima za cilj uspostavljanje, razvoj i jačanje privredno-razvojne saradnje i drugih poslovnih veza, naročito u oblasti ženskog preduzetništva

Između Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG) i Hrvatske gospodarske komore (HGK) zaključen je Sporazum o saradnji, koji su potpisali Predrag Mitrović, predsjednik UPCG i dr.sc. Joso Brajković, predsjednik HGK – Županijske komore Otočac, po punomoći predsjednika HGK dr. sc. Luke Burilovića. Tim činom, ove dvije organizacije uspostavile su bilateralno partnerstvo koje ima za cilj uspostavljanje, razvoj i jačanje privredno-razvojne saradnje i drugih poslovnih veza, naročito u oblasti ženskog preduzetništva.

“Na sastanku održanom tokom dvodnevnog boravka delegacije HGK u Crnoj Gori, dogovorene su i konkretne aktivnosti po pitanju podrške razvoju ženskog preduzetništva, čime su dodatno precizirane odredbe sporazuma potpisanog 14. decembra, na svečanosti upriličenoj povodom obilježavanja 20 godina UPCG”, saopšteno je iz Unije poslodavaca.

Najavljeno je da će obje strane potpisnice posebnu pažnju pokloniti edukativnoj platformi koja se razvija u sklopu HGK-ovog „Žene i točka“ Hub-a, kako bi ženama preduzetnicama (postojećim i potencijalnim) bio omogućen pristup fleksibilnim programima treninga, mentorstva i zajedničkog učenja – i to već početkom 2023. godine.

Zajednički zaključak učesnika sastanka je da formiranje kruga vodećih kompanija u vlasništvu žena, kao i njihovo povezivanje i međusobna saradnja, predstavljaju neke od ključnih rezultata buduće saradnje UPCG i HGK.

“Shodno sporazumu, UPCG i HGK će u narednom periodu inicirati održavanje poslovnih skupova, razmjenu poslovnih delegacija i pojedinačnih posjeta predstavnika poslovnih zajednica, te inicirati i organizovati učešće svog članstva na seminarima, radionicama, okruglim stolovima, konferencijama i poslovnim događajima koji se održavaju u zemljama potpisnicima Sporazuma”, navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve