Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Unaprijeđeni svi parametri poslovanja bankarskog sistema

Ocijenjeno je na današnjem sastanku guvernera Centralne banke Crne Gore Radoja Žugića i predsjednice Odbora direktora Lovćen banke Aleksandre Popović

Bankarski sistem ostvaruje odlične rezultate, a svi parametri poslovanja bankarskog sistema su unaprijeđeni, ocijenjeno je na današnjem sastanku guvernera Centralne banke Crne Gore Radoja Žugića i predsjednice Odbora direktora Lovćen banke Aleksandre Popović.

Aleksandra Popović i Radoje Žugić

Kako je saopšteno iz CBCG, guverner je istakao da tako pozitivnom stanju bankarskog sektora doprinosi i Lovćen banka, koja je u proteklih godinu dana uvećala svoj kapital za oko pet miliona eura i time dodatno osnažila solventnost.

“Centralna banka posebno pozdravlja ulaganje u kapital, jer ono garantuje sigurniji i rezistentniji bankarski sistem, a time i veću finansijsku stabilnost”, rekao je Žugić.

Popović je kazala da su planovi Lovćen banke usmjereni na dalje jačanje njene pozicije na domaćem tržištu.

“Aktivno radimo na širenju mreže poslovnica Lovćen banke, pri čemu smo posebno fokusirani na sjever Crne Gore, sa željom da pružimo podršku razvoju ovog dijela zemlje”, naglasila je Popović.

Na sastanku je dogovoren nastavak saradnje i dijaloga o svim važnim pitanjima poslovne strategije Lovćen banke, kao i podrška planiranim aktivnostima, u okviru nadležnosti CBCG.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve